Ανάλυση – Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι περιοχές και οι κινήσεις που θα κρίνουν το τέλος του πολέμου (video)

Τρία μέτωπα ξεχωρίζονται σήμερα στην παρούσα στρατιωτική κατάσταση ως προς την δραστηριότητα των Ρώσων στην Ουκρανία, επισήμανε στο χάρτη ο αντιστράτηγος Ε.Α. Ιωάννης Κρασσάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

Όπως εξήγησε, πρόκειται για το βόρειο μέτωπο στην περιοχή του Κιέβου, το νοτιοδυτικό μέτωπο στην περιοχή της Οδησσού και το νοτιοανατολικό μέτωπο στην περιοχή του Ντονμπάς (Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ). «Βλέπουμε ότι στο βόρειο μέτωπο ήδη αποχωρούν. Αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί εξοικονομούν δυνάμεις. Στο μέτωπο της Οδησσού, δεν έχουν δυνάμεις οι Ρώσοι για να την καταλάβουν κάνοντας λ.χ. απόβαση προς την κατάληψή της. Θα διατηρήσουν τα πλοία τους στη θαλάσσια περιοχή ώστε να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις. Έχουν δεν μια τάση να πλήττουν τις εγκαταστάσεις πετρελοειδών και καυσίμων διότι έτσι στερούν από τους Ουκρανούς τα καύσιμα τα οποία είναι αναγκαία για την κίνηση των στρατευμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Όλο “το παιχνίδι” θα παιχτεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Σε αυτή την περιοχή οι Ουκρανοί έχουν το σύνολο του στρατού τους (…) Λέγεται από αναλυτές ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να τους κυκλώσουν. Δεν έχουν επαρκείς δυνάμεις για να το κάνουν. Οι Ουκρανοί μπορούν, αφενός, να προσπαθήσουν, κατεβαίνοντας προς νότο, να απωθήσουν τους Ρώσους εκτός της χώρας, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα αεροπορικά μέσα. Επίσης, θα μπορούσε να γίνει επίθεση από μη αναμενόμενη κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται να χτυπήσουν τις ρωσικές δυνάμεις εισερχόμενοι μέσα από το ρωσικό έδαφος» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Κρασσάς.

Έξω από τις δυνατότητες της Μόσχας είναι πλέον η κατάληψη πόλεων όπως το Κίεβο και η Λβιβ, λόγω της εξάντλησης των δυνάμεων της Ρωσίας, πρόσθεσε ακόμα ο ίδιος. «Δεν ξέρω αν αποτελεί ευσεβή πόθο του Πούτιν η 9η Μαΐου, ως ημερομηνία – “σταθμός”, οπότε και θα φέρεται να καταγράφει νίκη», είπε.

«Ναι μεν αντέχει ο ουκρανικός λαός αφού του παρέχονται οικονομική υποστήριξη και μέσα, ωστόσο θα πρέπει μετά από την καταστροφή που ήδη υπέστη να σπεύσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι έως σήμερα “όλα τα χαρτιά” τα έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι», σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος