Ανάλυση CNN: Οι κυρώσεις «μπλοκάρουν» την ανανέωση του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας, σύμφωνα με έκθεση

Δραστικά έχει περιοριστεί η ικανότητα της Ρωσίας στο να αναπληρώνει τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα ανάλυση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών της χώρας, την οποία φέρνει στο φως το CNN.

Ως εκ τούτου, η Μόσχα αναγκάζεται να αναθέσει στις υπηρεσίες πληροφοριών της να βρουν τρόπους για να αποφύγει τους περιορισμούς και να προμηθευτεί την κρίσιμη τεχνολογία και όσα απαιτούνται για να συντηρήσει την πολεμική της προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει χάσει περισσότερες από 6.000 μονάδες εξοπλισμού από την έναρξη του πολέμου, πριν από σχεδόν οκτώ μήνες, δείχνει η εν λόγω ανάλυση.

Ο στρατός της χώρας πασχίζει ώστε να αποκτήσει τα μικροτσίπ, τους κινητήρες και την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης που απαιτούνται για την κατασκευή νέων όπλων.

Επισημαίνεται εξάλλου, ότι οι σαρωτικοί περιορισμοί της Δύσης στις εξαγωγές προς τη Ρωσία ανάγκασαν τις αμυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας να μένουν σε αδράνεια.

Συγκεκριμένα, δύο από τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστές μικροηλεκτρονικών της χώρας αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή επειδή δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εξαρτήματα από το εξωτερικό.

Ακόμη, η έλλειψη ρουλεμάν –ένα στοιχείο χαμηλής τεχνολογίας– έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση της παραγωγής αρμάτων μάχης, αεροσκαφών, υποβρυχίων και άλλων στρατιωτικών συστημάτων.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εργάζονται για να στείλουν το συντομότερο περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Η προσπάθεια έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε μια χώρα εξοπλισμένη, με προηγμένα όπλα τα οποία «κουβαλούν» την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πάντως, η Ρωσία προσπάθησε να παρακάμψει τους δυτικούς περιορισμούς στην κρίσιμη τεχνολογία μέσω τεράστιων δικτύων, κινητοποιώντας πλούσιους ολιγάρχες και εταιρείες – προμετωπίδες, λέει η ίδια ανάλυση, στοχεύοντας ιδιαίτερα την Ευρώπη και τις βόρειες ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προμηθευτεί τα απαιτούμενα εξαρτήματα.

Πηγή: CNN Politics / Ανάλυση του Kevin Liptak

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος