Αλλαγή σελίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το τέλος της βασίλισσας Ελισάβετ – Τρεις ειδικοί συζητούν για την επόμενη μέρα (video)

Array

«Υπολογίζεται ότι μπορεί και 700.000 άνθρωποι να πρόλαβαν να περάσουν από το φέρετρο. H ατελείωτη ουρά έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά. Προφανώς δεν είναι όλοι μοναρχικοί. Μερικοί θεωρούν ότι είναι ένας θεσμός αναχρονιστικός. Μερικοί ότι παραπέμπει σε ένα αυτοκρατορικό παρελθόν, αλλά τους έφερε πιο κοντά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος του BBC Πάνος Πολυζωίδης μιλώντας για τα πλήθη που περίμεναν υπομονοτικά για να αποτίσουν φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ. Για την αλλαγή σελίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο μίλησαν στις «Συνδέσεις» οι Παναγιώτης Δουδώνης, συνταγματολόγος και ο Μάνος Καραγιάννης, αναπλητωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Επιχειρώντας να εξηγήσει  ο κ. Καραγιάννης την τεράστια συμμετοχή των βρετανών στην τελετή αποχαιρετισμού της βασίλισσας τόνισε ότι ήταν μια σταθερά για το Ηνωμένο Βασίλειο, πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Δουδωνής επεσήμανε ότι είναι ένα ξεχωριστό γεγονός που προκαλεί έκπληξη γιατί η μοναρχία δεν είναι αυτονόητη για το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχει ανεπτυγμένη την έννοια του κράτους.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος