Α. Τραχήλη για στείρωση ζώων συντροφιάς: Η νομοθεσία δεν είχε σωστή επιστημονική προσέγγιση, να εφαρμοστούν οι νόμοι που ήδη υπάρχουν

«Η νομοθεσία σχετικά με τη στείρωση των ζώων δεν είχε μια σωστή επιστημονική προσέγγιση για τη μείωση των πληθυσμών των αδέσποτων» σημείωσε η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Newsroom για τη διάταξη η οποία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να τα στειρώσουν προσθέτοντας πως «η υποχρεωτικότητα στη στείρωση δεν είναι ένα μέτρο το οποίο συμπίπτει με την ιατρική ηθική δεοντολογία και γενικότερα με την κτηνιατρική επιστήμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Τραχήλη τονίζει πως ένα από τα προβλήματα είναι η υποχρεωτικότητα ενώ προσθέτει ακόμη έναν παράγοντα σημειώνοντας πως «όποιος δεν στειρώνει το ζώο του θα πρέπει να πηγαίνει στον κτηνίατρο του μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να γίνεται λήψη ειδικού γενετικού υλικού το οποίο θα στέλνεται στην Ακαδημία Αθηνών – και εκεί υπάρχουν οι ενστάσεις – όπου θα κρατείται σε μία σε μία βάση δεδομένων, έτσι ώστε εάν αφήσει το ζώο να βρίσκεται αυτός ο οποίος το έχει αφήσει» τονίζοντας πως το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας επίσης φτάνει τα 150€ σημειώνοντας πως «αυτή είναι μια κτηνιατρική πράξη την οποία εμείς την κάνουμε με πολύ χαμηλότερο κόστος» και πρόσθεσε πως εαν θέλει η πολιτεία να βοηθήσει και να συνδράμει θα μπορούσε να δημιουργήσει μία πανελλήνια δράση ενεργοποιώντας τις κτηνιατρικές σχολές της χώρας.

«Το μόνο που θέλαμε ήταν πιστή εφαρμογή των νόμων, τίποτα άλλο. Ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί, δηλαδή ο Δήμος να φτιάξει δομές, ο ιδιοκτήτης εάν δεν το θέλει το ζώο του να το παραδώσει στη δομή και από κει και πέρα να ελέγξουν τα αρμόδια όργανα για την τοποθέτηση microchip» υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος