A. Kλάψης, καθηγητής Διπλωματίας: Ο Ερντογάν έχει τη δική του ατζέντα – Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί (video)

Array

Στις προθέσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Κλάψης, επίκουρος καθηγητής Κέντρου Διπλωματίας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφορικά με την αιφνιδιαστική κίνηση να βγάλει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν».

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τυχόν προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα της Ελλάδας» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας.

Εκτιμώντας την κατάσταση ο κ. Κλάψης υποστήριξε ότι το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν» είναι πιθανότερο να κάνει έρευνες πιο κοντά στην Κύπρο παρά σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

Δεν είναι συγκυριακές οι τουρκικές προκλήσεις

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διπλωματίας «οι τουρκικές προκλησεις δεν είναι κάτι συγκυριακό». Αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο επισήμανε ότι «έχει τη δική του ατζέντα. Θεωρεί ότι η Τουρκία είναι μια χώρα τόσο μεγάλη και τόσο ισχυρή ώστε δεν πρέπει να επηρεάζεται από πιέσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και αν εκφράζονται από την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας».

Και όπως είπε, «ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη και τον εαυτό του ως ηγέτη μιας χώρας που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις».

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος