Βούλα Κεχαγιά: Στόχος στις Ευρωεκλογές να γεφυρωθεί το χάσμα με τη ΝΔ – «Ναι» στην επιστολική ψήφο, χωρίς όμως τερτίπια

«Η ελληνική αστυνομία παραπαίει και εμφανίζει σημάδια διάλυσης. Είναι ένα στοιχείο που αγγίζει και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews, Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Επισήμανε πως ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ο τρίτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους εννέα μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη θητεία της και υπογράμμισε το σκέλος των πολιτικών ευθυνών που πρέπει να αναληφθεί από την κυβέρνηση. Αφού διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φειδωλός στο να ζητά παραιτήσεις υπουργών σημείωσε πως «Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως η πρόσφατη γυναικοκτονία) ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπρεπε να πει στον κ. Χρυσοχοίδη πως υπάρχει μια καταφανής αναποτελεσματικότητα στην ελληνική αστυνομία». Επιπλέον μίλησε για τον σύνθετο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, θεωρώντας πως θα είναι «το πρώτο βήμα για την ανατροπή της εικόνας που έχουμε σήμερα της κυριαρχίας της ΝΔ».

«Η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους είναι διπλά σοκαριστική. Το ένα σκέλος είναι η δολοφονία της γυναίκας και η άρνηση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει νομικά τον όρο γυναικοκτονία και το δεύτερο σκέλος είναι ότι αυτό έγινε έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα, με όλους αυτούς τους διαλόγους που είδαμε, οι οποίοι έχουν σοκάρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου αλλά σε μια απόσταση 18 ή 16 μονάδων από την ΝΔ σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκτιναχτεί από τη μια μέρα στην άλλη και να έχουμε ισόποσα ποσοστά με το κυβερνών κόμμα, με τη Νέα Δημοκρατία» Εκτίμησε ωστόσο πως «σταδιακά αναπτύσσουμε μία δυναμική η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί. Γιατί ο κόσμος βλέπει και συνέπεια και αποτελεσματικότητα και δεσμεύσεις και ένα πρόγραμμα, όπως το φορολογικό που εμπνέει εμπιστοσύνη». Επιφυλάχθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, καθώς όπως ανέφερε «ο στόχος είναι σύνθετος. Δεν αφορά μόνο το ποσοστό αλλά και να γεφυρωθεί το χάσμα με το πρώτο κόμμα που είναι η Νέα Δημοκρατία»

Όπως υπογράμμισε «οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή της εικόνας που έχουμε σήμερα της κυριαρχίας της ΝΔ».

«Εμείς λοιπόν θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς ως προοδευτική δύναμη και πιστεύουμε ότι θα μειώσουμε πάρα πολύ την ψαλίδα σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, ούτως ώστε ο στόχος των εθνικών εκλογών να είναι μια νικηφόρα πορεία».

«Είναι φυσικό να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των κομμάτων που σε γενικές γραμμές σε αδρές γραμμές κινούνται σε όμορους πολιτικούς χώρους και απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό κοινό» ανέφερε όταν της επισημάνθηκε πως «κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κύριος Κασελάκης έπεται του κυρίου Ανδρουλάκη σε επίπεδο πρωτοβουλιών», ενώ σημείωσε πως «το βίντεο του κυρίου Κασελάκη ήρθε μετά την πρόταση του κυρίου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και ζήτησε κάτι άλλο. Ζήτησε εκλογές».

«Θέλουμε να ξαναγίνουν εκλογές και να “ξαναζυγιστούμε” όλοι»

Έκανε λόγο για «αφήγημα του κυρίου Μητσοτάκη ότι είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Είναι ένα κόμμα το οποίο αγγίζει και τις παρυφές της κεντροαριστεράς», τονίζοντας πως «Έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση, πού θέλουμε να φύγει. Θέλουμε να γίνουν εκλογές, να επανακαθορίσουν τα πολιτικά ποσοστά, γιατί υπάρχει μία σωρεία σκανδάλων που επιβάλλει – και το δείχνουν αυτό και τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων – να ξαναγίνουν εκλογές και να ξαναζυγιστούμε όλοι».

«Υποστηρίζουμε την επιστολική ψήφο, όχι όμως με τα τερτίπια της Ν. Κεραμέως»

Επιπλέον υπογράμμισε πως «είμαστε σταθεροί και παγίως στη θέση της επιστολικής ψήφου και εντός επικράτειας» διευκρινίζοντας «όχι όμως με τα τερτίπια της κυρίας Κεραμέως και του Μεγάρου Μαξίμου που φέρανε μια τροπολογία μέσα σε μια νύχτα κι εκεί που είχαμε συναινέσει για την επιστολική ψήφο, όλα τα κόμματα γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία». Επιπλέον τόνισε πως «δεν θα δεσμευόμαστε από τώρα για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, χωρίς να ξέρουμε το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην υπόθεση των «Σπαρτιατών» – Ελλειματικές οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Όσον αφορά στην εξέλιξη με τους «Σπαρτιάτες» ανέφερε: «αυτή είναι μια εξέλιξη την οποία εμείς παρακολουθούμε.
Το εκλογοδικείο είναι αυτό που θα καθορίσει τι ακριβώς θα γίνει με τους «Σπαρτιάτες» αν εκπέσουν και αν χάσουν και τις βουλευτικές τους έδρες. Από κει και πέρα, το μόνο στοιχείο το πολιτικό που υπενθυμίζουμε είναι ότι τώρα καταδεικνύεται ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που είχε λάβει η κυβέρνηση και το -21 και το -23 ήταν ελλειμματικές, ήταν ανεπαρκείς και εξ αυτού του λόγου έχουμε όλες αυτές τις συνέπειες, μετά και τις καταγγελίες Στίγκα στην Εισαγγελία. Είδατε τους φοβερούς διαλόγους που είχαν διαμειφθεί στη Βουλή. Νομίζουμε ότι πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να βρει τρόπους αποκλεισμού εγκληματικών οργανώσεων, των φασιστικών συμμοριών από τα κοινά, είτε αυτό είναι η Βουλή, είτε είναι ο δήμος της Αθήνας, είτε οποιοσδήποτε άλλος δήμος».



Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος