Ύψιστη διάκριση για την Ελλάδα και το Υπουργείο Αθλητισμού η παγκόσμια βράβευση του Ε.Ο.Κ.Α.Ν. – Βρούτσης: «Από την απαξίωση στην απόλυτη καταξίωση»

O αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), ιατροδικαστή δρ. Γρηγόρη Λέων, καθώς και στελέχη του Οργανισμού και τους συνεχάρη για τη σπουδαία διεθνή διάκριση:
Στον ΕΟΚΑΝ απονεμήθηκε το βραβείο «Anti-Doping I&I Award» στο ετήσιο Συμπόσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), στη Λωζάνη της Ελβετίας!
Ο πρόεδρος του WADA, Βίτολτ Μπάνκα, επιβράβευσε την παραδειγματική για όλες τις χώρες του κόσμου πρόοδο του ΕΟΚΑΝ και της Ελλάδας μας την τελευταία τριετία, καθώς και την επιτυχημένη συνεργασία του Οργανισμού με τις εθνικές διωκτικές Αρχές, σχετικά με την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό και την προστασία της υγείας των αθλητών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι «η παγκόσμια βράβευση του ΕΟΚΑΝ αποτελεί ύψιστη διάκριση για τη χώρα μας και το Υπουργείο Αθλητισμού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ο διοικητής του Οργανισμού, δρ. Γρηγόρης Λέων και όλα τα στελέχη, που καθημερινά με υπευθυνότητα, προσήλωση και επιστημονική γνώση οδήγησαν τον ΕΟΚΑΝ, από την απαξίωση έως το 2019, στην πλήρη καταξίωση σήμερα!
Στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό και τις Ολυμπιακές αξίες είναι αποστολή όλων μας, Πολιτείας, παραγόντων, προπονητών και αθλητών, να παλέψουμε για να προασπίσουμε αυτές τις αξίες και να διασφαλίσουμε ένα αθλητικό κόσμο απαλλαγμένο από τις απαγορευμένες ουσίες».
Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, υπογράμμισε:
«Ευχαριστώ τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για τη θερμή υποδοχή και τα συγχαρητήρια για την διεθνή διάκριση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Το βραβείο, που μας απένειμε ο WADA, αποτελεί εθνική αναγνώριση στον τομέα του αντιντόπινγκ από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα και μας γεμίζει ευθύνη για να συνεχίσουμε τη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού επενδύουμε στη πρόοδο και την εξέλιξη του ΕΟΚΑΝ, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα αντι-ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, διασφαλίζοντας τις αξίες του αθλητισμού και προστατεύοντας τη υγεία των αθλητών».

Πηγή: Γ.Γ.Α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος