Χρέη ύψους 1 δισ. λιρών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με νέα στοιχεία!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει 969,6 εκατομμύρια λίρες μέσω ενός συνδυασμού ακαθάριστου χρέους, τραπεζικών δανείων και εκκρεμών προμηθειών μεταφοράς με σχετικές πληρωμές, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Ο σύλλογος δημοσίευσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου έως τις 31 Δεκεμβρίου την Πέμπτη.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρξε έκκληση επενδυτών στη συνέχεια ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης «στρατηγικής αναθεώρησης».

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση του συλλόγου της Premier League.

Η ίδια η ανασκόπηση επικεντρώνεται στον τρόπο κάλυψης των μακροπρόθεσμων επενδυτικών αναγκών του συλλόγου, ειδικά για βελτιώσεις στο Old Trafford και στο προπονητικό γήπεδο Carrington του συλλόγου, και – τονίζεται – δεν οφείλεται σε προβλήματα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας.

Ωστόσο, το ποσό που οφείλει ο σύλλογος έχει αυξηθεί.

Ενώ το κύριο χρέος παραμένει στα 650 εκατομμύρια δολάρια, μια αλλαγή στη συναλλαγματική ισοτιμία σήμαινε ότι ο σύλλογος χρωστούσε 535,7 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με 477,1 εκατομμύρια £ την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, 206,2 εκατ. £ έχουν αφαιρεθεί από κυλιόμενη πιστωτική διευκόλυνση, με άλλα £227,7 εκατ. οφειλόμενα σε εκκρεμή τέλη μεταβίβασης. Ο σύλλογος είχε 31 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά ή ισοδύναμο ποσό, αλλά το συνολικό ποσό παραμένει μόλις 1 δις £.

Το BBC Sport ανέφερε ότι τα στοιχεία είναι απόδειξη μιας «τεταμένης» οικονομικής κατάστασης, αν και τονίζεται ότι αυτό έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο, λόγω των μεγάλων εσόδων της αγωνιστικής και των εντυπωσιακών πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας – και αναμένουν ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Πράγματι, καταγράφοντας κέρδη 6,3 εκατομμυρίων λιρών για το τρίμηνο, η Γιουνάιτεντ αποκάλυψε επίσης ότι τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν κατά 43,2% στα 50,4 εκατομμύρια £ κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Ο σύλλογος είπε ότι αυτό οφειλόταν στον αντίκτυπο της συμφωνίας για τα προπονητικά τους κιτ με τον Tezos, συν μια «εφάπαξ πίστωση χορηγίας», την οποία επέλεξαν να μην αναφέρουν λεπτομέρειες.

Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 20,4 εκατομμύρια £ στα 77,3 εκατομμύρια £, μείωση 20,9% καθώς η ομάδα του Erik ten Hag δεν είναι στο Champions League της τρέχουσας σεζόν.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος