«Ξέσπασμα» της Team USA, «έριξε στο καναβάτσο» την Ισπανία

Μπορεί ο Ρίκι Ρούμπιο να πραγματοποίησε την “εμφάνιση της ζωής” του σημειώνοντας 38 πόντους, ωστόσο η Team USA φάνηκε ψύχραιμη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει εν τέλει σε μια άνετη νίκη με 95-81. Με αυτή τη νίκη, οι Η.Π.Α. μπήκαν στη ζώνη των μεταλλίων και περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Αυστραλία-Αργεντινή.

Ο αγώνας

Η Team USA ξεκίνησε πιο “ζεστά” την αναμέτρηση, βρίσκοντας λύσεις στην επιθετική της λειτουργία. Σύντομα προηγήθηκε με 2-7 χάρη σε ένα τρίποντο του Ντάμιαν Λίλαρντ, ωστόσο η Ισπανία αντέδρασε άμεσα. Μετά από μια “τρίποντη βόμβα” από τον Ζακ Λαβίν, οι Η.Π.Α. προηγήθηκαν με 7 πόντους διαφορά (10-17), ωστόσο οι “Φούριας Ρόχαςμε πρωτεργάτη τους τον Ρίκι Ρούμπιο έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγείται με 21-19 χάρη σε ένα δίποντο του Σέρχιο Γιούλ.

Οι μάχες συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί “έσφιξαν” την άμυνά τους και με τις σωστές επιλογές στην άλλη μεριά του γηπέδου, ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και σε διψήφια νούμερα υπέρ τους (40-29). Ένα “ξέσπασμα” όμως από τους Κέβιν Ντουράντ και Ντάμιαν Λίλαρντ ήταν αρκετό για να ισοφαρίσει η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς σε 43-43 και να “πέσει” η ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο πολύ δυναμικά και μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε αγωνιστικών λεπτών, “εκτόξευσαν” τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (49-65). Ωστόσο, ένα “κρεσέντο” του ηγέτη των Ισπανών, Ρίκι Ρούμπιο, αλλά και ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ κατέβασαν τη διαφορά ξανά στους 6 πόντους (63-69) για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η Ισπανία, οι Η.Π.Α. είχαν ήδη “πιάσει ρυθμό” στον αγώνα. Με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας στην επίθεσή της, η Αμερική δεν κινδύνεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο καθόλου, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη με 95-81, η οποία της δίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Εκεί που ήδη έχει περάσει η Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς. Η Τeam USA περιμένει στην ημιτελική φάση το νικητή από το ζευγάρι Αυστραλία-Αργεντινή.

Οι κορυφαίοι

Για την Team USA ξεχώρισε ο αστέρας της ομάδας, Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σήμερα “σταμάτησε” στους 29 πόντους. Στο πλευρό του με αξιώσεις στάθηκε ο Τζρού Χόλιντεϊ, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ. Παράλληλα, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Τζέισον Τέιτουμ (13π.), Ντάμιαν Λίλαρντ (11π.) και Ζακ Λαβίν (10π.), ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν πολύτιμος, καθώς τελείωσε το ματς με 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν συγκλονιστικός, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση σκοράροντας 38 πόντους με 4 εύστοχα σουτ τριών πόντων. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Γουίλι Χερνανγκόμεζ έφτασε στο “double-double” με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-43, 63-69, 81-95

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος