Xάος με χημικά και λαστιχένιες σφαίρες στον αγώνα Χιμνάσια-Μπόκα Τζούνιορς – Εκατοντάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο – Νεκρός ένας φίλαθλος

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε οπαδούς έξω από το γήπεδο της Χιμνάσια κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή.

Η αστυνομία εκτόξευσε επίσης λαστιχένιες σφαίρες για να εμποδίσει τους οπαδούς να μπουν στον ήδη κατάμεστο αγωνιστικό χώρο την Πέμπτη.

Το παιχνίδι διακόπηκε μετά από εννέα λεπτά, με τους οπαδούς να ξεχύνονται στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να ξεφύγουν από την αναταραχή.

Ο υπουργός Ασφαλείας του Μπουένος Άιρες Σέρτζιο Μπέρνι επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένας θάνατος και ότι «πέθανε από καρδιακή ανακοπή». Οι αρχές του νοσοκομείου San Martin στη Λα Πλάτα, την πόλη όπου εδρεύει η Χιμνάσια, επιβεβαίωσαν επίσης τον θάνατο: αυτόν ενός 57χρονου άνδρα λόγω καρδιακής ανακοπής, καθώς μεταφερόταν από το στάδιο στο νοσοκομείο.

Xάος με χημικά και λαστιχένιες σφαίρες στον αγώνα Χιμνάσια-Μπόκα Τζούνιορς – Εκατοντάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο – Νεκρός ένας φίλαθλοςΥπολογίζεται ότι 10.000 οπαδοί βρίσκονταν έξω από το γήπεδο χωρητικότητας 20.000 ατόμων και δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Ο Μπέρνι είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα, για πιθανή πώληση υπεράριθμών εισιτηρίων.

Οι οπαδοί στριμώχνονταν μέσα από την περίφραξη για να προσπαθήσουν να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Juan Carmelo Zerillo στη Λα Πλάτα.

Ο διαιτητής Hernan Mastrangelo είπε: «Μας επηρέασε όλους η αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και δεν υπήρχαν εγγυήσεις ασφαλείας”.

Τα γεγονότα στην Αργεντινή έλαβαν χώρα στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στην Ινδονησία, όταν έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 131 άνθρωποι. Η καταστροφή στην Ινδονησία συνέβη όταν η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα στους οπαδούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από ένα παιχνίδι και εκατοντάδες προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή μέσα από τις εξόδους, γεγονός που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο 131 φιλάθλων.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος