Βραδιά αστέρων στο «Honouring Our Legacy» – Γιαννακόπουλος: “Ευχαριστώ”

Το ΟΑΚΑ φόρεσε τα γιορτινά απόψε όπου τιμήθηκαν οι πέντε κορυφαίοι παίκτες της νεότερης ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού σε μια εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε επίσης ο δημιουργός αυτής της ομάδας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με την Παρτιζάν.

«Σημαιοφόροι» αυτής της ιστορικής «παρέλασης» πέντε εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης Ιστορίας του Παναθηναϊκού, οι οποίες αποτέλεσαν την κορυφαία «πράσινη» πεντάδα της τελευταίας 25ετίας και τιμήθηκαν στη γιορτή της ΚΑΕ «Honouring Our Legacy».
Οι τιμώμενοι, κατά σειρά εμφάνισης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Δημήτρης Διαμαντίδης πάτησαν παρκέ και αποθεώθηκαν!

Συγκλόνισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, όταν πήρε το μικρόφωνο και δακρυσμένος είπε: «Μία παράκληση… Όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού».

Της παρουσίασης τους προηγήθηκε προβολή στο παρκέ του ΟΑΚΑ με τις μεγαλύτερες στιγμές της «πράσινης» καριέρας τους!
«Σας αγαπώ και είμαι περήφανος που είμαι εδώ σήμερα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο Βράνκοβιτς και συνέχισε μιλώντας στα ελληνικά: «Κύριε Παύλο (σ.σ. Γιαννακόπουλο), κύριε πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ!».

«Εμείς ζούμε αυτό το κλίμα κάθε μέρα. Όλοι μας ξέρετε πόσο αγαπάμε την ομάδα. Όλοι είμαστε εδώ για εσάς, όπως εσείς για εμάς», ανέφερε με τη σειρά του ο Αντώνης Φώτσης.

Η «σκυτάλη» πέρασε στη «σημαία» του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη, με τον «Φράνκι» να δηλώνει: «Ακόμη μία φορά σας ευχαριστώ. Είναι μεγαλείο για εμάς να ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Στις χαρές και στις λύπες μαζί!».
Σειρά πήρε το «10 (σ.σ. αρ. φαν.) το καλό» του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Για μένα είναι τεράστια τιμή που φόρεσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ μεγάλε πρόεδρε. Είστε πάντα στην καρδιά μου», είπε στα ελληνικά και ο Μποντιρόγκα!
Τελευταίος που πάτησε παρκέ, μέσα σε πανδαιμόνιο, ο διάδοχος του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην αρχηγία της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βγήκε αγκαλιά με την κόρη του. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ. Παίκτες έρχονται και φεύγουν αλλά αυτή η ομάδα θα είναι πάντα εδώ. Ολοι ξέρετε ότι πρέπει να είστε κοντά και στα δύσκολα και στα εύκολα. Σας ευχαριστούμε», είπε ο «3D», ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έσπευσε στη συνέχεια να μοιράσει τα βραβεία στην κορυφαία «πράσινη» πεντάδα της τελευταίας 25ετίας, τα οποία ήταν από μία πλακέτα στο σχήμα του «τριφυλλιού».

«Φίλοι μου αγαπημένοι! Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και επειδή παρακολουθείτε την Παναθηναϊκή ιδέα. Θέλω να κάνω μία παράκληση… Όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού», είπε δακρυσμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Βραδιά αστέρων στο «Honouring Our Legacy» – Γιαννακόπουλος: “Ευχαριστώ”Π. Γιαννακόπουλος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Στο πρώτο… ημίχρονο της αποψινή υπέρλαμπρης γιορτής στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός βράβευσε την αγωνιστική ιστορία του, στο δεύτερο, όμως τίμησε τον «δημιουργό» αυτής της ιστορίας. Υπό τις ιαχές των φιλάθλων «είναι τρελός ο πρόεδρος» και με την προβολή σκηνών στο παρκέ από τις διακρίσεις και τα σπουδαία ονόματα που έντυσε στα «πράσινα» ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: «Αφιέρωσε τη ζωή του σε όλο το σύλλογο κι όχι μόνο στο μπάσκετ. Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να δώσει το όνομα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο».
Μάλιστα, σε απευθείας σύνδεση με τον «Τάφο του Ινδού» έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Κλειστού Γυμναστηρίου Παύλος Γιαννακόπουλος». «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται κοντά μας», δήλωσε συγκινημένος ο τιμώμενος.

«Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ»

Η απόφασή του Ερασιτέχνη να μετονομάσει το κλειστό της Λεωφόρου σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» αποτελεί την ύψιστη τιμή και αναγνώριση στο πρόσωπο του «αρχιτέκτονα» της «πράσινης» καταξίωσης. Ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, Έλληνας παράγοντας, μαζί με τον αδερφό του Θανάση και Κώστα κατάφεραν το διάστημα της «θητείας» τους στον Παναθηναϊκό να μετατρέψουν τους «πράσινους» σε κυρίαρχη τάξη τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού στα τέλη της δεκαετίας του 80’ (σ.σ. 1987) και το διάστημα της παραμονής του σε αυτό (σ.σ. μέχρι το 2012) «έντυσε» με τα πιο λαμπρά ονόματα το ελληνικό πρωτάθλημα (Γκάλης, Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Βράνκοβιτς, Ουίλκινς, Μποντιρόγκα, Ράτζα, Σκοτ, Γιασικεβίτσιους, Ρέμπρατσα, Κόμαζετς, Βολκόφ, κ.α.), ενώ πανηγύρισε τους 29 από τους συνολικά 57 τίτλους που έχει στην τροπαιοθήκη του ο Εξάστερος. Άλλωστε επί ημερών του οι «πράσινοι» κατέκτησαν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό (1996), ενώ επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από δεκατέσσερα χρόνια ξηρασίας (1998).

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΠΙ Π. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
13 πρωταθλήματα Ελλάδας: 1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
9 Κύπελλα Ελλάδας: 1993, 1996, 2000, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012
6 Ευρωλίγκες: 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011
1 Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1996
2 Triple Crown: 2007, 2009

Βραδιά αστέρων στο «Honouring Our Legacy» – Γιαννακόπουλος: “Ευχαριστώ”Νικητής ο Παναθηναϊκός στο φιλικό

Με νικητή τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το φιλικό των Κυπελλούχων Ελλάδας με την Παρτιζάν, στο πλαίσιο της γιορτής των «πρασίνων», «Honouring Our Legacy», στο ΟΑΚΑ. Όπως ήταν αναμενόμενο το αγωνιστικό, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας, πέρασε σε δεύτερη μοίρα και μόνο για την ιστορία οι παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι φορούσαν τη νέα κοντομάνικη εμφάνιση, στα πρότυπα του ΝΒΑ, επικράτησαν με 66-56 της Παρτιζάν. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο Σάσα Πάβλοβιτς με 16 πόντους. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο άτυχος της βραδιάς, καθώς στον… επίλογο του αγώνα γύρισε τον αστράγαλο του και αποχώρησε, με το ιατρικό επιτελείο να «πέφτει» πάνω του. Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής… Άλλωστε σήμερα ενσωματώθηκαν ο προπονητής, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, και οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς, ενώ μόλις τη Δευτέρα είχε μπει στις προπονήσεις ο Νικ Καλάθης.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» κατάφεραν με κάποια ξεσπάσματα σε άμυνα και επίθεση να ελέγξουν το παιχνίδι και να μην απειληθούν. Μάλιστα με τον Καλάθη να διακρίνεται στο δεύτερο δεκάλεπτο σε εκτέλεση και δημιουργία και τον Παπαγιάννη να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα καλάθια, (Ραντούλιτσα και Κούζμιτς πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής , καθώς έφτασαν σήμερα στην Αθήνα), οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (34-26). Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ουσιαστικά σήμερα βρέθηκε για πρώτη φορά με γεμάτο το «οπλοστάσιο» της κατάφερε στην τρίτη περίοδο να βγάλει κάποιες καλές άμυνες και αιφνιδιασμούς και γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (52-32 στο 29΄). Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να φτάνουν άνετα στο τελικό 66-56.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi/actionimages (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος