Tρίτη νίκη για την εθνική πόλο στο προολυμπιακό τουρνουά

«Τρία στα τρία» για την εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών που επικράτησε με 11-4 του Καναδά στο προολυμπιακό τουρνουά που γίνεται στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας και πλέον η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά αντιμετωπίζει την Πέμπτη (16:20) τις ΗΠΑ, διεκδικώντας την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

Η πρώτη θέση του ομίλου θα της εξασφαλίζει έναν απολύτως βατό αντίπαλο στον προημιτελικό του Σαββάτου, μακριά από Ολλανδία, Ιταλία και Ρωσία (εκτός αν στον Β΄ όμιλο γίνουν απίθανα πράγματα, δηλαδή κάποια από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες επιλέξει την τέταρτη θέση, ώστε να αποφύγει τις πανίσχυρες Αμερικανίδες).

Τα οκτάλεπτα: (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Καναδά): 0-4, 0-2, 2-1, 2-4

Αν στην πρεμιέρα του τουρνουά με την Ισπανία η εθνική εκθειάστηκε για την εκτελεστική δεινότητά της, σήμερα είναι η αμυντική λειτουργία, για την οποία θα πάρουν τα εύσημα οι πολίστριες από τον προπονητή τους. Οι διεθνείς είχαν «διαβάσει» τέλεια τον Καναδά -που η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο- και κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για περίπου 17,5 αγωνιστικά λεπτά (6-0 το σκορ σε εκείνο το σημείο), χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει τις μεγάλες επεμβάσεις. Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε με πολλές ποινές, αλλά η άμυνα στην παίκτρια λιγότερη ήταν υποδειγματική, με τις Καναδές να έχουν 1/14!

Επιθετικά η εθνική δεν ήταν τόσο καλή, έχοντας ουσιαστικά μόνο δύο καλά διαστήματα. Ένα μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου, όταν πέτυχε τέσσερα τέρματα σε κάτι παραπάνω από δύο λεπτά, παίρνοντας για τα καλά το «πάνω χέρι» στο παιχνίδι. Κι ένα προς το φινάλε του ματς, όπου η Αντιγόνη Ρουμπέση έδωσε ένα προσωπικό ρεσιτάλ, σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε 2΄07΄΄, ως απάντηση στο 3-0 με το οποίο ο Καναδάς είχε μειώσει σε 7-4 και είχε φανεί για πρώτη φορά κάπως απειλητικός. Η αρχηγός πέτυχε συνολικά πέντε γκολ (και τέσσερα από τα πέντε της ομάδας στο β΄ ημίχρονο) και προφανώς ήταν η κορυφαία του αγώνα. Από εκεί και πέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν «έβγαλε» στο παιχνίδι του τη φαντασία που έδειξε στην πρεμιέρα, ξεκίνησε το ματς με χαμένο πέναλτι της Αβραμίδου (απέκρουσε η Γκοντρό), είχε μέτριο ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω και δυσκολεύτηκε αρκετά από το πρέσινγκ των αντιπάλων στο β΄ ημίχρονο.
Ο σημερινός αγώνας ήταν μία εξαιρετική… πρόβα για την εθνική ενόψει του αυριανού «τελικού», αφού οι ΗΠΑ έχουν ανάλογο τρόπο παιχνιδιού με τον Καναδά, αλλά φυσικά σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Η αμερικανική ομάδα είναι η κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου και πήγε στην Ολλανδία ως το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στο Ρίο, αλλά σε ένα ματς όλα γίνονται. Ιδίως από τη στιγμή που η εθνική θα παίξει χωρίς άγχος, αφού σε ενδεχόμενο ήττας απλά θα τερματίσει δεύτερη και θα… επανέλθει στη θέση που βρισκόταν πριν αρχίσουν οι αγώνες, να περιμένει δηλαδή τον αληθινό τελικό του Σαββάτου.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Φλαχάιβ (Αυστραλία)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Ντέιβιντ Παραντέλο): Γκοντρό, Αλόγκμπο 1, Μοντόν, Ράιτ, Μον. Έγκενς 1, ΜακΚι, Μπεκχάζι, Κρεβιέ, Καρμ. Έγκενς 1, Ρόμπινσον, Γελιζάροβα 1, Περό, Κόλτερτζον

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 5, Κότσια, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος