Θα τα καταφέρει; Αν νικήσει η Ρεάλ ο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος που κατακτά Τσάμπιονς Λιγκ 4 φορές

Ο Κάρλο Αντσελότι που παραλίγο να γίνει «αφεντικό» της Λίβερπουλ πριν από τον Γιούργκεν Κλοπ το 2015, θα έχει το Σάββατο την ευκαιρία να διώξει τα φαντάσματα της Κωνσταντινούπολης (2005) οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στην δόξα του Champions League.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με συναρπαστικές στιγμές και πολλά βασανιστικά «τι θα γινόταν».
Τι θα γινόταν π.χ. αν ο Κάρλο Αντσελότι είχε διοριστεί προπονητής της Λίβερπουλ το φθινόπωρο του 2015 αντί του Γιούργκεν Κλοπ; Θα απολάμβαναν οι «Reds» μια τόσο επιτυχημένη χρονιά;

Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό ρεκόρ του Ιταλού στην παράδοση σε κάθε σύλλογο που διοικούσε, θα έπρεπε να πείτε ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να κερδίσει κάτι. Αλλά θα είχε κάνει ο Αντσελότι μια τόσο εξαιρετική δουλειά για να ανεβάσει τη Λίβερπουλ από το σχετικά χαμηλό σημείο στο οποίο βρίσκονταν τότε στην ακαταμάχητη ομάδα που είναι σήμερα; Πιθανώς όχι.

Θα τα καταφέρει; Αν νικήσει η Ρεάλ ο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος που κατακτά Τσάμπιονς Λιγκ 4 φορέςΟ Αντσελότι του αρέσει να «κληρονομεί» μια ομάδα που είναι ήδη σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και έχει εμπειρία παρά να αναλάβει ένα έργο από την αρχή. Αλλά είναι πολύ καλός στο να τους πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο.

Οι υπεύθυνοι της Λίβερπουλ έκριναν τον Αντσελότι για να διαδεχθεί τον Μπρένταν Ρότζερς το 2015 – ήταν μεταξύ των θέσεων στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπάγερν Μονάχου – και ο Ιταλός δεν είχε κρύψει στο παρελθόν την αγάπη του για τη Λίβερπουλ.

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε εκεί στο Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15, είπε: «Ακολουθώ τη Λίβερπουλ από το 1984 μετά την αντιμετώπισή της με τη Ρόμα στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης, όταν χάσαμε στα πέναλτι. Ήταν πάντα ένας σύλλογος που με ενθουσιάζει. Το «You’ll Never Walk Alone» που τραγουδούν είναι απίστευτο. Κανείς δεν τραγουδά έναν ύμνο όπως οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Μερικές φορές το ψάχνω στο διαδίκτυο και το βάζω για τους φίλους μου. Είναι κάτι πραγματικά μοναδικό».

Μια φωτογραφία τον απεικονίζει να δείχνει την περίφημη πινακίδα «This is Anfield» όταν η Ρεάλ έπαιζε εκεί και δημοσίευσε στο Instagram του πόσο εμβληματικό ήταν το γήπεδο.
Αλίμονο, ο Αντσελότι βρισκόταν πάντα αντίπαλος με τη Λίβερπουλ και θα είναι ξανά αυτό το Σάββατο, όταν θα την αντιμετωπίσει για τρίτη φορά σε τελικό Champions League.

Ο 62χρονος τούς έχει αντιμετωπίσει με πέντε διαφορετικούς συλλόγους ως προπονητής – Μίλαν, Ρεάλ και Νάπολι στην ευρωπαϊκή διοργάνωση συν την Τσέλσι και την Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ακόμη και στο μέλλον, εάν η θέση του Άνφιλντ μείνει κενή, ο Αντσελότι φαίνεται να έχει αποκλείσει τον εαυτό του δηλώνοντας «είμαι ακόμα φίλος της Εβερτον» πριν από τον τελικό αυτού του Σαββατοκύριακου.

Εάν η Ρεάλ κερδίσει στο Stade de France το βράδυ του Σαββάτου, ο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις φορές, περνώντας μπροστά από τις τρεις νίκες που σημείωσαν οι Μπομπ Πέισλι και Ζινεντίν Ζιντάν.

Θα τα καταφέρει; Αν νικήσει η Ρεάλ ο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος που κατακτά Τσάμπιονς Λιγκ 4 φορέςΜε αυτόν τον τρόπο, μπορεί τελικά να ξορκίσει τα «φαντάσματα» της Κωνσταντινούπολης το 2005, όταν η ομάδα του Μίλαν έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων για να χάσει τελικά στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Αντσελότι δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναδεί αυτή την κατάρρευση και όταν το αναφέρει, έχεις την εντύπωση ότι ο τελικός εξακολουθεί να στοιχειώνει τα όνειρά του. Τον Μάρτιο, με την ομάδα του Ρεάλ να απέχει 10 βαθμούς στην κορυφή της LaLiga, αρνήθηκε να δεχτεί ότι ήταν απρόσιτη στην κούρσα του τίτλου.

«Ακριβώς όπως χάνεις έναν τελικό Champions League όταν κερδίζεις με 3-0», είπε. ‘Έχει ήδη συμβεί.
Ούτε η Αθήνα το 2007, όταν η Μίλαν κέρδισε την εκδίκησή της από τη Λίβερπουλ με τη νίκη με 2-1 στον τελικό του Champions League, δεν μπορούσε να εξιλεώσει πλήρως τη φρίκη της Κωνσταντινούπολης.

Όταν ο Αντσελότι ήρθε στην Τσέλσι το 2009, οι συναντήσεις με τη Λίβερπουλ έγιναν αναπόφευκτα πιο συχνές.
Στην κατάκτηση του τίτλου 2009-10, οι Μπλε του Αντσελότι κέρδισαν τη Λίβερπουλ με 2-0 στην έδρα τους και στη συνέχεια με 2-0 στο Άνφιλντ το προτελευταίο Σαββατοκύριακο, με γκολ από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Τα δεδομένα ανατράπηκαν στη λιγότερο επιτυχημένη δεύτερη σεζόν του Αντσελότι, όταν η Λίβερπουλ κέρδισε την Τσέλσι με 2-0 στο Άνφιλντ και 1-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η επόμενη συνάντηση του Αντσελότι με τη Λίβερπουλ ήταν τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League 2014-15.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος