Τα «αστέρια» του Euro2024

Μια πλειάδα αστέρων, ακριβοπληρωμένων και μη, θα «παρελάσουν» στα γήπεδα της Γερμανίας και μπροστά από τις οθόνες μας από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Αυτό το Euro θεωρείται ως το κύκνειο άσμα για πραγματικά σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο «βιονικός» Κριστιάνο Ρονάλντο (γι αυτόν δεν παίρνουμε και όρκο ότι δεν θα συνεχίσει!) που στα 39 του θα οδηγήσει την Πορτογαλία στο δρόμο της διάκρισης, ο βιρτουόζος Κροάτης της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς που κλείνει τα 39 τον Σεπτέμβριο, ίσως ο 35χρονος πια Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας και τέλος ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης που αποφάσισε στα 34 του να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Γερμανίας αποδεχόμενος την πρόκληση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και σε αυτό το Euro τα φώτα θα πέσουν πάνω στον Κιλιάν Εμπαπέ που θα φοράει μετά το Euro τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, στον 20χρονο Τζουντ Μπέλινγχαμ επίσης της Ρεάλ Μαδρίτης με τα χρώματα της Αγγλίας, στον επίσης Άγγλο Χάρι Κέιν της Μπάγερν Μονάχου, στον απίθανο Ισπανό Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και σε μια σειρά νέα ταλέντα που αναμένεται να λάμψουν. Μερικοί από αυτούς, ο 20χρονος Φλόριαν Βιρτς της πρωταθλήτριας Γερμανίας Λεβερκούζεν, ο 16χρονος (!) Γάλλος της Μπαρτσελόνα Λαμίν Γιαμάλ, ο 17χρονος επίσης Γάλλος Εμερί που ήταν μια αποκάλυψη στην Παρί Σεν Ζερμέν φέτος, ο 20χρονος Ολλανδός Σίμονς της Λειψίας, ο εξαιρετικός αμυντικός της Αταλάντα Σκαλβίνι και πολλοί ακόμη.

Από τη Γερμανία επίσης ξεχωρίζουμε τον Τόμας Μίλερ (στα 35 πια), τον Λιρόι Σανέ, και τον Γκιντογκάν, από την Γαλλία οι Καμαβιγκά, Τσουαμενί της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντεμπελέ και ο Γκριεζμάν, από την φιλόδοξη Αγγλία εκτός φυσικά του Κέιν, ο Φοντέν, ο Σάκα και ο Ράις, από την Πορτογαλία ο Μπερνάντο Σίλβα και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο τερματοφύλακας Ντοναρούμα που χάρισε στην Ιταλία το προηγούμενο Euro, o Βέλγος Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το ενδιαφέρον θα κεντρίσουν και οι «Ελληνες» του Euro, όπως οι Σέρβοι Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Μαξίμοβιτς (ΠΑΟ) οι τρεις Σλοβένοι του Παναθηναϊκού (Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς), ο Ελβετός Στίβεν Τσούμπερ και ο Κροάτης Βίντα της ΑΕΚ. Aξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή της Ελβετίας είναι και ο 22χρονος Λεωνίδας Στεργίου.

Υπάρχουν επίσης παίκτες που είναι αδύνατον να ξεχάσουμε όπως ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν που μετά την απίστευτη περιπέτεια με την υγεία το προηγούμενο Euro to 2021, βγήκε νικητής της ζωής και θα δώσει ξανά το παρών!

Επίσης αφήσαμε για τελευταίο έναν παίκτη που αναμένεται να λάμψει με τη φανέλα της εθνικής Γεωργίας που προκρίθηκε (δυστυχώς εις βάρος της Ελλάδας) για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro, τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, της Νάπολι και είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, καθώς σε κάθε μεγάλη διοργάνωση προκύπτουν παίκτες και ομάδες που κάνουν την έκπληξη!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος