Συμφωνία Ρονάλντο με Αλ Νασρ για 200 εκατ. ευρώ τη σεζόν αποκαλύπτει η Marca

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να συμφώνησε σε συμβόλαιο ρεκόρ 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο με την Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία!

Ο 37χρονος τερμάτισε το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από μια ταραχώδη σχέση με τον αγγλικό σύλλογο που επιδεινώθηκε όταν έκανε πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Piers Morgan.

Και τώρα ο Ρονάλντο λέγεται ότι συμφώνησε σε ένα μυθικό συμβόλαιο δυόμισι ετών με την Αλ Νασρ – αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως – που θα τον βρει να παίζει μέχρι την ηλικία των 40 ετών, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca».

Πηγές κοντά στον πρώην σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους επιμένουν ότι δεν έχει υπογραφεί συμφωνία και ότι ο Ρονάλντο παραμένει επικεντρωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη χώρα του, αλλά τα δημοσιεύματα στην Ισπανία σήμερα υποστηρίζουν ότι τα «ιλιγγιώδη νούμερα» έχουν συμφωνηθεί από την πλευρά του Πορτογάλου σταρ.

Ο Πορτογάλος διεθνής πίεζε για αποχώρηση από το Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι, καθώς ήταν αποφασισμένος να παίξει ποδόσφαιρο σε ομάδα του Champions League. Ο πρώην σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης απέρριψε τη μετάβαση στη Σαουδική Αραβία το περασμένο καλοκαίρι, αλλά χωρίς κάποιο σταθερό ενδιαφέρον από τις ελίτ συλλόγους της Ευρώπης, φαίνεται έτοιμος να κάνει τώρα τη μετακίνηση στη Μέση Ανατολή.

Η Al-Nassr είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στη Σαουδική Αραβία, έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια στη χώρα της εννέα φορές, με τον πιο πρόσφατο θρίαμβό τους να έρχεται το 2019.
Τόσο το 2020 όσο και το 2021, η Al-Nassr μπορεί να μην κέρδισε το πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε να κερδίσει το Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας. Ο σύλλογος, ωστόσο, δυσκολεύτηκε να ακουστεί στην παγκόσμια σκηνή, αλλά αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τη σεζόν 1999-2000. Εκείνη τη χρονιά έπαιξαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον όμιλό τους, χάνοντας με 3-1, με τους Νικολά Ανέλκα και Ραούλ μεταξύ των σκόρερ των «Μερένχες».

Η Al-Nassr έχει προπονητή αυτή τη στιγμή τον Γάλλο Rudi Garcia, ο οποίος έχει προπονήσει στο παρελθόν τη Roma, τη Marseille και τη Lyon.
Έχουν επίσης μερικά μεγάλα αστέρια του παρελθόντος τον πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Ντέιβιντ Οσπίνα, τον Βραζιλιάνο μέσο Λουίζ Γκουστάβο και τον Καμερουνέζο επιθετικό Βίνσεντ Αμπουμπακάρ – ο οποίος πέτυχε νωρίτερα ένα γκολ υποψήφιο για το κορυφαίο γκολ της διοργάνωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, οπωσδήποτε μικρότερο από το χωρητικότητας 74.310 θεατών Old Trafford.
Ο πρόεδρός τους, Musalli Almuammar, ήταν προηγουμένως πρόεδρος ολόκληρης της κατηγορίας, της Saudi Pro League, μεταξύ Μαρτίου 2018 και Μαρτίου 2020.
Τώρα έχει συμβουλευτικό ρόλο για τη Γενική Αρχή Ψυχαγωγίας, μια κυβερνητική υπηρεσία που ρυθμίζει τη βιομηχανία του θεάματος στη Σαουδική Αραβία.
Μερικοί από τους πρώην προπονητές του συλλόγου θα τραβήξουν το βλέμμα σας καθώς ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 Fabio Cannavaro διαχειρίστηκε τον σύλλογο για τέσσερις μήνες από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016 προτού λύσει το συμβόλαιό του.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τον Ρονάλντο μπορεί να είναι ότι το τεχνικό επιτελείο της Αλ-Νασρ λέγεται ότι αποτελείται κυρίως από Πορτογάλους, οκτώ από τα 12 μέλη. Η ίδια πηγή επιμένει λέγοντας ότι κανένας σύλλογος από την Ευρώπη ή το MLS δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά να προσφέρει μια τέτοια πολυτελή προσφορά στον Πορτογάλο άσο.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεα-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος