Στον τελικό του Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στην Παραγουάη από την Γκουαρανί και σε συνδυασμό με το 2-0 με το οποίο είχε νικήσει στο Μπουένος Άϊρες στον πρώτο αγώνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Libertadores Cup για πρώτη φορά μετά το 1996.

Η ομάδα του Μπουένος Αϊρες περιμένει τα ξημερώματα την ομάδα που θα επικρατήσει από τον έτερο επαναληπτικό ημιτελικό στο Μεξικό, ανάμεσα στην Τίγκρες και τους Βραζιλιάνους της Ιντερνασιονάλ, που κέρδισαν με 2-1 στην πρώτη συνάντηση.

Η Γκουαρανί άνοιξε το σκορ στο 61′ με τον Φερνάντο Φερνάντες, όταν έφτασε σε αυτόν η μπάλα μετά από το δοκάρι από κεφαλιά του Μαρτσέλο Παλαού.
Οι οικοδεσπότες είχαν και άλλες ευκαιρίες να σημειώσουν γκολ και να οδηγήσουν το ματς στα πέναλτι, αλλά στην προσπάθειά τους αυτή, άφησαν ανοικτούς χώρους στην οπισθοφυλακή, που εκμεταλλεύτηκαν οι Αργεντινοί στο 78′ με αντεπίθεση, πανηγυρίζοντας ένα ζωτικής σημασίας εκτός έδρας γκολ.
Ο Φερνάντο Καβενάγκι, που είχε περάσει σαν αλλαγή στο ματς, έστρωσε στον Λούκας Αράλιο και εκείνος από πλάγια έστειλε την μπάλα στην οροφή της εστίας. Ηταν το πρώτο του γκολ για την ομάδα των “εκατομμυριούχων”, από την ημέρα που υπόγραψε στις αρχές Ιουλίου και προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς σε 10.000 Αργεντινούς, που πέρασαν τα σύνορα της χώρας τους, για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Ηταν το πιο σημαντικό γκολ στην ζωή μου,” είπε ο 22χρονος Αλάριο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά το ματς. Η νίκη, ήταν επίσης μία προσωπική επιτυχία για τον προπονητή Μαρσέλο Γκαγιάρδο, που αγωνίστηκε με την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, την τελευταία φορά που κέρδισε το τουρνουά, το 1996.
Είναι μεγάλη ικανοποίηση να παίζεις έναν τελικό στο Libertadores, μετά από τόσο καιρό,” τόνισε ο Γκαγιάρδο. “Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το δικό τους γκολ, ήρθε σε μία πολύ σημαντική στιγμή και δημιούργησε πίεση, αλλά εμείς ξέραμε πως να την διαχειριστούμε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος