Στο πλευρό του Ρονάλντο ο Αντσελότι: «Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του, αντίθετα μου έλυνε με το παιχνίδι του»

Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια παρέμβαση του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι που υπερασπίστηκε με δηλώσεις του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τονίζοντας ότι ο Πορτογάλος σταρ «δεν μου δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα» κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν που ήταν μαζί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εκρηκτική συμπεριφορά του Ρονάλντο τον τελευταίο μήνα τον οδήγησε να προκαλέσει προβλήματα τόσο στον σύλλογο όσο και στην εθνική Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η συνέντευξή του-βόμβα με τον Piers Morgan – όπου ισχυρίστηκε ότι δεν σέβεται τον Erik ten Hag – ακολούθησε σύντομα μια σύγκρουση με τον προπονητή της Πορτογαλίας, Fernando Santos, ο οποίος δεν ήταν ευχαριστημένος με την αντίδραση του επιθετικού όταν έγινε αλλαγή σε αγώνα στο Μουντιάλ.

Ο Σάντος ουσιαστικά αναγκάστηκε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον πρώην σταρ της Γιουνάιτεντ και σύντομα δικαιώθηκε όταν ο αντικαταστάτης του Γκονζάλο Ράμος σημείωσε χατ-τρικ κατά τη διάρκεια του αγώνα επί της Ελβετίας τον οποίο η Πορτογαλία νίκησε με το επιβλητικό 6-1.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στην Corriere dello Sport, ο Αντσελότι είπε: «Τον είχα μαζί μου για δύο χρόνια και δεν μου δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, τα έλυσε!
«Ένας παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ ανά παιχνίδι δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. Ο Κριστιάνο είναι ένας αθλητής που προπονείται καλά και είναι πάντα προσεκτικός. Για μένα ήταν εύκολο να το διαχειριστώ».

Ο Αντσελότι, ο οποίος προπονούσε τον Ρονάλντο κατά την πρώτη του περίοδο στη Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ 2013 και 2015, είπε ότι η ποιότητα της εθνικής Πορτογαλίας θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για την παράλειψή του από την αρχική ενδεκάδα της Σάντος απέναντι στην Ελβετία.

«Δεν είδα το παιχνίδι, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Μάλλον είναι καλά και νιώθει σαν 20χρονος, αλλά το σώμα του μπορεί να μην δώσει τις απαντήσεις που ψάχνει», πρόσθεσε ο Ιταλός.

«Πάντα φρόντιζε τον εαυτό του, αλλά ο ανταγωνισμός στην εθνική ομάδα είναι δυνατός. Αν το καλοσκεφτούμε, ακόμα και κάποιος σαν τον Ραφαέλ Λεάο ξεκινάει στον πάγκο».

Η δήλωση Αντσελότι έρχεται μετά από δημοσιεύματα στην Πορτογαλία σήμερα ότι ο Ρονάλντο ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την αποστολή της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού έμαθε ότι είχε μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας στον αγώνα με την Ελβετία.

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία διαψεύδει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο Ρονάλντο «χτίζει ένα μοναδικό ρεκόρ καθημερινά στην υπηρεσία της εθνικής ομάδας και της χώρας, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό και που πιστοποιεί τον αναμφισβήτητο βαθμό αφοσίωσης στην εθνική ομάδα».

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα ηγηθεί της προημιτελικής αναμέτρησης της Πορτογαλίας με το Μαρόκο το Σάββατο και αν θα ανακληθεί ο Ρονάλντο.

Όσοι είναι κοντά στον Ρονάλντο, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του, κατακρίνουν τη μεταχείριση που είχε από τον Φερνάντο Σάντος στο Κατάρ.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος