Στη γειτονιά των αγγέλων ο Μάκης Δενδρινός

Το ελληνικό μπάσκετ είναι από σήμερα πιο φτωχό, καθώς έχασε έναν άνθρωπο – πάνω απ΄ όλα – με ήθος και ακέραιο χαρακτήρα, τον Μάκη Δενδρινό, που ήταν από τους πιστούς υπηρέτες του αθλήματος, με σημαντική προσφορά από όλα τα πόστα που πέρασε.

Ο αγαπητός σε όλους μας προπονητής έχασε τη μάχη με τον θάνατο σε ηλικία 65 ετών, έχοντας σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του τα τελευταία χρόνια που του προκάλεσαν οξύ έμφραγμα τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Δενδρινός αγωνίστηκε, ως παίκτης, στον Πανιώνιο από το εφηβικό μέχρι και την ολοκλήρωση της καριέρας του, το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου το 1977. Φόρεσε και επτά φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών.

Ο αποκαλούμενος και «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας πριν το Μουντομπάσκετ του 1994, ενώ παρέμεινε στον πάγκο στο Ευρωμπάσκετ του 1995 και στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα.

Κοντονής: “Υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ”

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής: «Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές που υπηρέτησαν με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Ο Μάκης Δενδρινός έχασε τη «μάχη» που έδινε τους τελευταίους μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη, σκορπώντας θλίψη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

E.O.K.: “Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί”

Η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωση της εξέφρασε τη θλίψη της για το χαμό του Δενδρινού. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από τρίμηνη «μάχη» επιβίωσης που έδωσε, μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη τον προηγούμενο Ιούνιο.
Ο Μάκης Δενδρινός είχε διατελέσει δεύτερος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στην διετία 1992-94 και εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του πρώτου προπονητή, καθοδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΄94 (Τορόντο, 4η θέση), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’95 (Αθήνα, 4η θέση) και στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ’96 (Ατλάντα, 5η θέση).
Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει την οδύνη της και συλλυπείται θερμά την σύζυγο του και στα δυο παιδιά του, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στην νεκρώσιμο ακολουθία που θα τελεσθεί την Τετάρτη (21/10), στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος