Σε ματς «θρίλερ» η Γαλλία πέρασε στον τελικό (highlights)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Γαλλία έμεινε ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά με νίκη 90-89, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Team USA το Σάββατο (07/08, 14:00).

Το “triple-double” και η τρομερή συνολικά εμφάνιση του Λούκα Ντόνσιτς, δεν έφτασαν για τη Σλοβενία, η οποία είχε την ευκαιρία να κερδίσει στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Πρέπελιτς ωστόσο να δέχεται ένα τρομερό μπλοκ από τον αρχηγό των Γάλλων, Νίκολα Μπατούμ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ντόνσιτς ήταν μέχρι και σήμερα αήττητος σε επίσημες αναμετρήσεις με τη Σλοβενία, ενώ παράλληλα έκανε το πρώτο “triple-double” μετά από τον Λεμπρόν Τζέιμς σε Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με “ξέφρενο” ρυθμό και από τις δυο ομάδες. Οι Σλοβένοι με δυο τρίποντα του Λούκα Ντόνσιτς σε συνδυασμό με τις τρομερές δημιουργίες του, προηγήθηκαν στο σκορ μέχρι και με 6 πόντους (14-20). Ωστόσο, στη συνέχεια, η Γαλλία με την έλευση του Λουαλού-Καμπαρό, ισορρόπησε την κατάσταση, με την Σλοβενία να έχει το ισχνό προβάδισμα των 2 πόντων (27-29).

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι άμυνες “έσφιξαν” και από τις δυο ομάδες. Η Γαλλία μπορεί να βελτίωσε την άμυνά της πάνω στον νεαρό αστέρα των Σλοβένων, δεν κατάφερε όμως να περάσει μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας. Έτσι, το πρώτο μέρος του αγώνα ολοκληρώθηκε με ένα εύστοχο δίποντο του Τσάντσαρ, το οποίο έδωσε και το προβάδισμα στη Σλοβενία (42-44).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, οι Γάλλοι μπήκαν πιο “ζεστά” και με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου και προηγήθηκαν με 6 πόντους (60-54) χάρη σε δυο εύστοχες βολές του Νάντο Ντε Κολό. Η Σλοβενία έχασε τη συγκέντρωσή της στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια νούμερα (69-59). Ένα τρίποντο του Μπλάζιτς κατέβασε τη διαφορά στους 6 μόλις πόντους (71-65) και όλα πλέον θα κρινόντουσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε σε ολόκληρη την τελευταία περίοδο. Οι Ντε Κολό και Φουρνιέ ήταν αυτοί που πρωταγωνιστούσαν για τη Γαλλία, ωστόσο ο Λούκα και η “παρέα” του δεν το έβαζαν κάτω. Ένα άστοχο τρίποντο του Μπλάζιτς και ένα εύστοχο στην άλλη μεριά δια χειρός Καμπαρό, έδωσε “αέρα” 5 πόντων στη Γαλλία περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι Σλοβένοι επέστρεψαν, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Πρέπελιτς δέχτηκε ένα αξιομνημόνευτο μπλοκ από τον Νίκολας Μπατούμ, ο οποίος έστειλε την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Team USA, που κέρδισε την Αυστραλία με σκορ 97-78.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους, τα 7 ριμπάουντ και τις 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Έβαν Φουρνιέ, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση του Τιμοτέ Λουαού-Καμπαρό, ο οποίος είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά, για την αξιόλογη Σλοβενία ξεχώρισε ο νεαρός “μάγος” Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος έφτασε και στο “triple-double” μετρώντας 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 18 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς ήταν ο Μάικ Τόμπι, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο “μοιραίος” Κλέμεν Πρέπελιτς.

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 42-44, 71-65, 90-89

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Ντιλικινά, Λουβαβού 15 (3), Ερτέλ 6, Μπατούμ 3 (1), Γιαμπουσελέ 9 (1), Φουρνιέ 23 (4), Ντε Κολό 25 (3), Γκομπέρ 9, Φαλ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Αλεξάντερ Σέκουλιτς): Νίκολιτς, Πρέπελιτς 17 (2), Μούριτς, Τόμπεϊ 23 (2), Μπλάζιτς 14 (2), Χρόβατ 3 (1), Ντίμετς 4, Ντράγκιτς 1, Τσάντσαρ 11 (1), Ντόντσιτς 16 (2)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος