Νέα ανατροπή και… ώρα τελικού για την TEAM USA (video)

Παρά το κακό ξεκίνημά τους στον αγώνα οι Αμερικανοί κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή κόντρα στην Αυστραλία και, με σκορ 97-78, να προκριθούν στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (6/8, 23:30).

Με τον Κέβιν Ντουράντ (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Ντέβιν Μπούκερ (20 πόντοι, 3/5 τρίποντα) να πρωταγωνιστούν, η TEAM USA ξεπέρασε άλλο ένα εμπόδιο στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα του Πάτι Μιλς και του Ντάντε Έξουμ ξεκίνησε με… φόρα αλλά έμεινε από δυνάμεις. Πλέον περιμένουν τον ηττημένο του Γαλλία-Σλοβενία για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον μικρό τελικό του Σαββάτου (7/8, 08:00).

Το ματς:

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Αυστραλία να είναι ανώτερη στο παρκέ και να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Με έναν ανέλπιστο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Κρις Γκούλντινγκ τα «καγκουρό» κατάφεραν ακόμη και να ξεφύγουν στο σκορ νωρίς στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Μπράιαν Γκουριάν έφτασε έως και το +15 (41-26) την ώρα που η TEAM USA έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Υποτονική άμυνα και επίθεση χωρίς κάποιο σύστημα ή λογική, αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς στο παρκέ. Οι κατά τα άλλα άστοχοι Αμερικανοί με ένα σερί στα τελευταία δυόμιση λεπτά κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω μόνο με τρεις πόντους (45-42).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από ότι το πρώτο. Οι Αυστραλοί έμοιαζαν κουρασμένοι και με τον Κέβιν Ντουράντ να «πετάει» φωτιές η TEAM USA έκανε ένα 12-0 στο πρώτο τρίλεπτο. Χαρακτηριστικό είναι πως από το σημείο του 41-26 και μετά, μέσα σε δεκαπέντε αγωνιστικά λεπτά οι Αμερικανοί «έτρεξαν» σερί 48-14. Η τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και όλα είχαν κριθεί. Οι παίκτες του Πόποβιτς προσέφεραν και θέαμα χωρίς να έχουν κανένα άγχος.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 42-45, 74-55, 97-78.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος