Σε κλίμα συγκίνησης η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το Καμπ Νου

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε μέσα σε συναισθηματική φόρτιση το Καμπ Νου με τους παίκτες που αποχωρούν να έχουν μείνει με δάκρυα στα μάτια και τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον καταλανικό ουρανό.

Οι “μπλαουγκράνα” μετακομίζουν την επόμενη σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Montjuic, καθώς το Καμπ Νου θα ανακατασκευαστεί, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σταδιακά.

Η ομάδα του Τσάβι έφτασε σε μια άνετη νίκη με 3-0 επί της Μαγιόρκα στο τελευταίο της παιχνίδι στο Νου Καμπ μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, με τον Ανσού Φατί να πετυχαίνει ένα τέρμα και τον Γκάβι το άλλο.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας θα επιστρέψουν στο Νου Καμπ τη σεζόν 2024-25 με τη χωρητικότητα στο 50%, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2025-26.

Ήταν μια συγκινητική βραδιά για τους “θρύλους” του συλλόγου Σέρχιο Μπούσκετς και Τζόρντι Άλμπα, οι οποίοι έπαιξαν και οι δύο το τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Και οι δύο παίκτες αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα και έλαβαν αναμνηστικά από τον σύλλογο για τις υπηρεσίες τους πριν απευθυνθούν στους οπαδούς.

Ο Άλμπα αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα μετά από αμοιβαία συμφωνία να λύσει το συμβόλαιό του ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο 34χρονος εντάχθηκε στο σύλλογο από τη Βαλένθια το 2012 και πραγματοποίησε 458 συμμετοχές με τους Καταλανούς, σκοράροντας 19 φορές και δίνοντας 91 ασίστ.

Έχει συνδεθεί με τη μετακίνησή του στην Ίντερ Μιλάνου, ενώ αναμένεται να έχει επικερδείς προτάσεις και από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Άλμπα δήλωσε: “Ο Άλμπα είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης που έχω δει ποτέ: “Καλησπέρα, πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για όλη την αγάπη στην καριέρα μου.

“Σήμερα πρέπει επίσης να θυμηθώ πολλούς ανθρώπους που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου και ήταν μεγάλη τιμή να μοιραστώ το γήπεδο μαζί τους.

“Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, φέτος μπορεί να μην έπαιξα πολύ, αλλά το πιο σημαντικό είναι πάντα να προσπαθείς να βοηθάς, φυσικά νιώθω πολύ περήφανος που βοήθησα τους συμπαίκτες μου”.

Ο Άλμπα απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Μπούσκετς, με τον οποίο έχει παίξει μαζί για περισσότερο από μια δεκαετία.

Και πρόσθεσε: “Θέλω να μιλήσω για ένα σημαντικό και αγαπημένο πρόσωπο, τον Μπούσκετς. Ήταν μεγάλη τιμή να παίζω δίπλα του. Του εύχομαι τα καλύτερα”.

Ο αριστερός μπακ έκλεισε λέγοντας πόσο περήφανος ήταν που ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Και κατέληξε: “Ο Μπουσκέτς είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ: “Τώρα θα ακολουθήσω την ομάδα από ένα άλλο μέρος. Πάντα περήφανος που είμαι παίκτης της Μπαρτσελόνα. Visca Barça! Visca Catalunya!”

Ο αρχηγός του συλλόγου Μπουσκέτς αναμένεται να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, έχοντας περάσει όλη την καριέρα του στην ομάδα, έχοντας 481 συμμετοχές και 11 γκολ.

Στην ομιλία του προς τους φιλάθλους είπε: “Ο Μπουσκέτς είναι ο καλύτερος παίκτης της Μπουσκέτας: “Καλησπέρα, πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους τωρινούς παίκτες και αυτούς που ήταν μαζί μου τα τελευταία χρόνια, τους ευχαριστώ όλους.

“Ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο, τους υπαλλήλους, όλους στον σύλλογο και όλους όσους με βοήθησαν σε αυτή την περίοδο, και ευχαριστώ επίσης τους φιλάθλους. Έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που πετύχαμε. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην ομάδα”.

Ο Μπούσκετς πρόσθεσε ότι ήταν όνειρο να παίξει για τον σύλλογο που υποστήριζε από παιδί.

Είπε: “Ο Μπουσκέτς είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει ποτέ: “Ονειρευόμουν όταν ήμουν μικρός να παίξω έναν αγώνα σε αυτό το γήπεδο, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα και έπαιξα αρκετούς αγώνες εδώ, στο καλύτερο γήπεδο του κόσμου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.

“Ήρθα εδώ ως οπαδός όταν ήμουν παιδί και τώρα είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος του καλύτερου συλλόγου στον κόσμο”.

Ο Ισπανός μέσος άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο μέλλον.

Και ολοκληρώνοντας: “Τώρα φεύγω από αυτή την ομάδα, αλλά το όνειρο που είχα έγινε πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ένα οριστικό αντίο, είναι ένα “τα λέμε αργότερα””.

Η Μπαρτσελόνα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη LaLiga την Κυριακή εκτός έδρας στην έδρα της Θέλτα.

Πηγή: The Sun
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος