Σε εκπληκτική φόρμα ο Κύργιος νίκησε και τον ν. 1 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ

Ο πολυσυζητημένος Νικ Κύργιος συνέχισε την απίστευτη πορεία του με μια εκπληκτική νίκη σε τρία σετ επί του Νο.1 του κόσμου Daniil Medvedev στο Μόντρεαλ.

Ο φιναλίστ φέτος στο Wimbledon λύγισε τον Medvedev με 6-7(2-7) 6-4, 6-2 σε μια κορυφαία αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο που έπαιξε με καυτή ζέστη και υγρασία.

Αφού έχασε το εναρκτήριο σετ σε τάι μπρέικ, ο Κύργιος χρειάστηκε να παλέψει σκληρά και να γυρίσει το ματς με ένα απίστευτο backhand για να κάμψει τον Medvedev στο έκτο game του καθοριστικού σετ.
Λύγισε τον απογοητευμένο Ρώσο για δεύτερο συνεχόμενο σερβίς παιχνίδι πριν κλείσει τον αγώνα για να επικρατήσει μετά από ακριβώς δύο ώρες.

Ο Αυστραλός έδειξε ότι οι σκέψεις του είναι με την άρρωστη μητέρα του Νορλάιλα, η οποία νοσεί στο νοσοκομείο, όταν έγραψε το «Να είσαι δυνατή μαμά» στην τηλεοπτική κάμερα μετά τη νίκη.

«Είναι δύσκολο γιατί ακόμα και όταν ταξιδεύω τώρα, η μαμά μου είναι στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή, ο μπαμπάς μου δεν ήταν πολύ καλά, ο αδερφός μου μόλις έκανε ένα μωρό και δεν μπορώ να είμαι εκεί με την οικογένειά μου», είπε ο Κύργιος.

«Είναι δύσκολο να είσαι από την Αυστραλία γιατί δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε πέρα ​​δώθε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν βλέπουν οι άνθρωποι. Με βλέπουν μόνο να κερδίζω, να χάνω, να ρίχνω μια ρακέτα, να κάνω αυτά τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω ή τι αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε περιοδεία, τι συμβαίνει στην προσωπική τους ζωή».

«Είχα κάποιες επιτυχίες εναντίον του στο παρελθόν και με έχει κερδίσει στο παρελθόν, έτσι νιώθω ότι γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας», είπε ο Κύργιος.
«Δεν είμαι ο τύπος του παίκτη που πηγαίνει σε αυτούς τους αγώνες κοιτάζοντας την κατάταξη ή κάτι τέτοιο.

Ο Κύργιος, ο οποίος αντιμετωπίζει στη συνέχεια τον Αυστραλό Νο. 1 Alex de Minaur για μια θέση στα προημιτελικά, δεν παρασύρεται παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα φαβορί του US Open μετά τη συναρπαστική νίκη του επί του περσινού πρωταθλητή Flushing Meadows.
«Κοίτα, ένα γκραν σλαμ είναι πολύ, πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο τουρνουά», είπε.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος