Σαμπαλένκα: «Αν με μισεί η Κόστιουκ λόγω του πολέμου δεν μπορώ να κάνω τίποτα»

Η Λευκορωσίδα κορυφαία τενίστρια Αρίνα Σαμπαλένκα λίγο πριν την έναρξη του φημισμένου Γκραν Σλαμ Ρολάν Γκαρός δηλώνει ότι “δεν μπορεί να κάνει τίποτα” αν η Ουκρανή αντίπαλος Μάρτα Κόστιουκ την “μισεί” λόγω της υποστήριξης του έθνους της στην εισβολή της Ρωσίας.

Το νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης Σαμπαλένκα περιμένει από την Κόστιουκ να μην δώσει το χέρι της μετά τον αγώνα τους για τον πρώτο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Η Λευκορωσία είναι σύμμαχος της Ρωσίας και επέτρεψε στα στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της για να ξεκινήσουν την περσινή εισβολή στην Ουκρανία.

“Αν αισθάνονται καλά που δεν θα δώσουν το χέρι, είμαι ευχαριστημένη με αυτό”, δήλωσε η Σαμπαλένκα.

Η 25χρονη τενίστρια στοχεύει να διεκδικήσει back-to-back τίτλους Grand Slam στο Roland Garros μετά την κατάκτηση του πρώτου major της καριέρας της στο Australian Open τον Ιανουάριο.

Η Λευκορωσίδα έχει επίσης την ευκαιρία να γίνει για πρώτη φορά νούμερο ένα στον κόσμο της WTA, ξεπερνώντας την Πολωνή Ίγκα Σβίατεκ στην κορυφή της κατάταξης.

Η Σαμπαλένκα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι “κανείς δεν υποστηρίζει τον πόλεμο” και επανέλαβε στο Παρίσι την Παρασκευή ότι θα τον σταματούσε αν μπορούσε.

Η Κόστιουκ, 20 ετών, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα στο περσινό US Open και δήλωσε επίσης ότι το να βλέπει ρωσικές σημαίες να ανεμίζουν οι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Australian Open τον Ιανουάριο “πόνεσε πολύ”.

Ερωτηθείσα για την αντίδραση της Κόστιουκ όταν θα παίξουν στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός την Κυριακή, η Σαμπαλένκα πρόσθεσε: “Δεν θέλω να σπαταλήσω την ενέργειά μου σε τέτοιου είδους πράγματα. Δεν είναι δική μου δουλειά, ξέρετε. Αν με μισεί, εντάξει. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Θα υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπούν, θα υπάρχουν άνθρωποι που με μισούν. Αν με μισεί, δεν αισθάνομαι κάτι τέτοιο γι’ αυτήν.

“Καταλαβαίνω κάπως γιατί δεν δίνουν τα χέρια. Ταυτόχρονα, αισθάνομαι ότι ο αθλητισμός δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται στην πολιτική, είμαστε απλώς αθλητές”.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος