ertnews.gr

Ρέξαμ: Η ομάδα των σταρ του Χόλιγουντ που την «εκτόξευσαν» στην Αγγλία

27/01 20:46
Ρέξαμ: Η ομάδα των σταρ του Χόλιγουντ που την «εκτόξευσαν» στην Αγγλία

Οι φίλαθλοι που θέλουν να αγοράσουν τη φανέλα της Ρέξαμ για να πάνε στον αγώνα του τέταρτου γύρου του FA Cup της Κυριακής με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, φεύγουν με άδεια χέρια. Οκτώ χιλιάδες κόκκινες φανέλες έχουν πουληθεί από το περασμένο καλοκαίρι, με πολλές να έχουν αποσταλεί σε διευθύνσεις σε όλο τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά και δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα προς το παρόν. Η ομάδα από την πέμπτη κατηγορία της Εθνικής Λιγκ, η Ρέξαμ, έχει γίνει είδηση από τότε που οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Ράιαν Ρέινολντς και ο Ρομπ ΜακΕλχένι ανέλαβαν πριν από δύο χρόνια.

Το «ζευγάρι» έφερε μαζί του ένα συνεργείο κάμερας για να τεκμηριώσει την πρώτη τους πλήρη σεζόν ως επικεφαλής, με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Welcome to Wrexham» να παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως αποτέλεσμα, ο σύλλογος της βόρειας Ουαλίας – κοντά στην εξαφάνιση μόλις το 2011 – έχει προσελκύσει μια λεγεώνα οπαδών από τη Βόρεια Αμερική και μια επόμενη σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2023.

«Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η δεύτερη σειρά είναι όσο το δυνατόν πιο συναρπαστική», λέει στο BBC Sport ο επικεφαλής της Wrexham, Phil Parkinson.

«Είμαστε ερωτευμένοι με το Ρέξαμ»

Ρέξαμ: Η ομάδα των σταρ του Χόλιγουντ που την «εκτόξευσαν» στην ΑγγλίαΜια ματιά στο βιβλίο επισκεπτών μέσα στο κατάστημα του κλαμπ στο πίσω μέρος της κεντρικής κερκίδας δείχνει τον αντίκτυπο που είχε το Welcome to Wrexham.

Υπάρχουν σελίδες με υπογραφές από μέρη όπως το Τέξας, το Φοίνιξ, η Ινδιανάπολη και το Τορόντο.

Ο Πάρκινσον βρίσκεται συχνά να χαιρετάει φιλάθλους έξω από τον Ιππόδρομο που έχουν ταξιδέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ, το οποίο καταγράφει τις ζωές των παικτών και του προσωπικού του Ρέξαμ μετά την εξαγορά υψηλού προφίλ.

Η Paulina και ο Tanner Weeks ήταν στο γήπεδο το μεσημέρι της Δευτέρας για να αποτρέψουν τους παίκτες για το μεσοβδόμαδο παιχνίδι στο Gateshead, το οποίο η ομάδα του Parkinson κέρδισε με 3-0 για να ανέβει τρεις βαθμούς μακριά στην κορυφή του πίνακα.

Το ζευγάρι ταξίδεψε 4.300 μίλια από το Little Rock του Αρκάνσας, αφού παρακολούθησε το Welcome to Wrexham.

«Ερωτευτήκαμε την ιστορία», είπε ο Tanner.

Η Paulina πρόσθεσε: “Χωρίς το ντοκιμαντέρ, δεν θα ξέραμε τίποτα για το Wrexham. Είναι 100% ο λόγος που γίναμε φίλαθλοι.”
Ένα επεισόδιο καλύπτει την ιστορία του χαφ Τζόρνταν Ντέιβις και της συντρόφου του Κέλσι που χάνουν το αγοράκι τους. Από τότε το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει κοριτσάκι.

«Αισθάνομαι ότι γνωρίζω όλους τους παίκτες λόγω του Welcome to Wrexham», πρόσθεσε η Paulina. «Βρέθηκα να τραβάω για αυτούς.

“Ο Ρομπ και ο Ράιαν έχουν αγκαλιάσει το Ρέξαμ και μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο. Θα επιστρέψουμε σπίτι σε μερικές μέρες, αλλά ήδη κάνουμε σχέδια να επιστρέψουμε.”

Ο Πάρκινσον, που διορίστηκε τον Ιούλιο του 2021, είπε ότι οι χαιρετισμοί των φιλάθλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν γίνει μέρος της δουλειάς.

“Συμβαίνει πολύ όταν επιστρέφουμε από την προπόνηση. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν φωτογραφίες”, πρόσθεσε. “Έχω συνομιλήσει με ανθρώπους που έχουν έρθει από πολύ μακριά. Ο κόσμος απόλαυσε σαφώς το ντοκιμαντέρ.”

Παμπ που έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο

Σε μια γωνία του ιππόδρομου βρίσκεται το Turf Hotel, το κτίριο όπου δημιουργήθηκε η Wrexham το 1864.

Η παμπ στο Mold Road ήταν πάντα ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους οπαδούς πριν από αγώνες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, έχει γίνει ένα απίθανο τουριστικό αξιοθέατο με έως και 30 επισκέπτες στο εξωτερικό την ημέρα μετά την εμφάνιση του ιδιοκτήτη Wayne Jones στο Welcome to Wrexham.

Οι σκηνές που γυρίστηκαν μέσα στο Turf περιλαμβάνουν τον Reynolds, αστέρι του Deadpool, και τον McElhenney, πρωταγωνιστή και δημιουργό του It’s Always Sunny In Philadelphia, πίνοντας ποτά στην παμπ αφού πέταξαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν την έδρα τους.

Το κτίριο είναι γεμάτο νοσταλγία του Ρέξαμ

Μια φωτογραφία του διάσημου γκολ του Μίκι Τόμας με φάουλ εναντίον της Άρσεναλ στο Κύπελλο Αγγλίας το 1992 κρέμεται σε έναν τοίχο.

Υπάρχουν αναφορές στην πορεία του συλλόγου στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1975-76 και στη νίκη του 1984 επί της πορτογαλικής Πόρτο στην ίδια διοργάνωση.

«Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος και το Turf έχουν γίνει από μόνα τους τουριστικά αξιοθέατα», δήλωσε ο Joe Bickerton, διευθυντής προορισμού του Wrexham County Borough Council.

Από τότε που το Welcome to Wrexham προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, η πόλη έγινε επίσημα πόλη. Τον Δεκέμβριο, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, σταμάτησαν στο Ιππόδρομο για μια επίσκεψη στην περιοχή.

Ο Μπίκερτον πρόσθεσε: «Σε καθημερινή βάση έχουμε ανθρώπους που ρωτούν για την ποδοσφαιρική ομάδα.
“Είχαμε ένα ζευγάρι από το Οχάιο τις προάλλες, είχαμε ανθρώπους από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες να μας λένε “έχουμε δει αφίσες του Ρέξαμ στη γειτονιά μας”. Είναι απίστευτο. Αυτό το είδος μάρκετινγκ είναι ανεκτίμητο.”

‘Τέλεια βόλτα’

Το προφίλ της Wrexham στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχει αυξηθεί από τότε που συμμετείχαν οι Reynolds και McElhenney, με τους ακόλουθούς τους στο Twitter να εκτινάσσονται από 79.500 τον Φεβρουάριο του 2021 σε 320.200 αυτόν τον μήνα.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας ήταν 6.820 πριν από την έναρξη του 2022-23. Πριν από τρία χρόνια πούλησαν 2.609.
Οι συνιδιοκτήτες επένδυσαν αμέσως 2 εκατομμύρια λίρες μετά την εξαγορά τους, με τη φιλοδοξία τους να αντικατοπτρίζεται από μια σειρά αξιοσημείωτων μεταγραφών, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της ομάδας Ben Tozer, ο οποίος έχασε δύο πρωταθλήματα για να ενταχθεί από την Cheltenham Town.

Η νέα δημοτικότητα του Ρέξαμ, ωστόσο, σημαίνει ότι η απόκτηση εισιτηρίου για εντός έδρας αγώνες έχει γίνει δύσκολη.

Το ξεπούλημα των 10.000 εισιτηρίων έχει γίνει φυσιολογικό και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη και αφού η ανάπλαση του Kop – το παλαιότερο τμήμα του εδάφους – ανεβάσει τη χωρητικότητα σε 15.500.

«Κάθε νέος θαυμαστής είναι ένας ευπρόσδεκτος θαυμαστής», είπε ο Άνταμ Φίλιπς, ένας μακροχρόνιος φίλαθλος του Ρέξαμ που πήρε τη νεογέννητη κόρη του, τώρα οκτώ, κατευθείαν από το νοσοκομείο στο Ιππόδρομο. Ήταν έξι ωρών.

«Υπάρχει εμπιστοσύνη στην πόλη και μακάρι να συνεχιστεί.

“Μπορείς να πεις ότι ο Ρομπ και ο Ράιαν είναι γνήσιοι. Ναι, είναι επίσης επιχειρηματίες και θέλουν να βγάλουν χρήματα, αλλά δεν με νοιάζει πόσα βγάζουν. Είναι συναρπαστικές στιγμές.”

Ο Reynolds και ο McElhenney έχουν αγκαλιάσει την κοινότητα, δίνοντας τακτικά χρήματα για καλούς σκοπούς στο Ρέξαμ.

«Οι ιδιοκτήτες έχουν σηκώσει ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε ο Πάρκινσον, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της League Two της Μπράντφορντ Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ πριν από 10 χρόνια και αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας όταν οι Μπαντάμ κέρδισαν την Τσέλσι με 4-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ. τέταρτος γύρος το 2015.

«Γνωρίζουμε ότι ο απώτερος στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία, αλλά έχοντας θετικότητα σε όλη την πόλη, είναι υπέροχο να είσαι μέρος αυτής».
Για τη σχέση του με τους συνιδιοκτήτες, ο Πάρκινσον είπε: «Ασχολούνται με όλα όσα συμβαίνουν. Όταν είναι εδώ, γευματίζουν με τους παίκτες και το προσωπικό στο γήπεδο.
«Αν αποκτήσουμε έναν παίκτη ή κάποιος έχει τραυματισμό, ο Ράιαν ή ο Ρομπ θα τον καλέσουν».

Έχοντας νικήσει την Κόβεντρι Σίτι στον τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, η εμπιστοσύνη των οπαδών είναι υψηλή ότι μπορούν να νικήσουν ξανά μια ομάδα από τρεις κατηγορίες υψηλότερα μπροστά στις ζωντανές κάμερες του BBC One.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί του Ρέξαμ λατρεύουν τη ζωή υπό τους ιδιοκτήτες τους στο Χόλιγουντ.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version