Προσωρινά ελεύθερος ο Μπαρτομέου

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο τέως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, και ο συνεργάτης του, Χάουμε Μασφερέρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας, οι δύο κατηγορούμενοι για κακοδιαχείριση και διαφθορά παρουσιάστηκαν σήμερα στην εισαγγελία, όπου έκαναν χρήση του δικαιώματος να μην καταθέσουν.

Παράλληλα, διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, οπότε τα δύο πρώην διοικητικά στελέχη των “μπλαουγκράνα” θα λάβουν γνώση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί εναντίον τους και στη συνέχεια θα κληθούν σε απολογία.

Οι Μπαρτομέου και Μασφερέρ συνελήφθησαν από την αστυνομία χθες το μεσημέρι, μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, και τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Ρομάν Γκόμεζ Πούντι. Προηγήθηκε έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στα γραφεία του συλλόγου, στο πλαίσιο της διερεύνησης του αποκαλούμενου “Barcagate”. Τα πρώην διοικητικά στελέχη του συλλόγου κατηγορούνται ότι προσέλαβαν εταιρείες, οι οποίες μέσω social media επιχειρούσαν να αποδομήσουν το προφίλ βασικών εσωτερικών αντιπάλων του Μπαρτομέου, αλλά ακόμη και ποδοσφαιριστών της ομάδας, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Χεράρδ Πικέ.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος