Προχθές το βράδυ με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, ξεκίνησε επίσημα το Παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου

Array

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ εξελίσσεται σε φάρσα από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του

Οι θεατές αφήνουν άδειες θέσεις στο στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρώτου γύρου, αφού ο ατιμασμένος Μόργκαν Φρίμαν φιλοξένησε την τελετή έναρξης εν μέσω οργής για το «πιο αμφιλεγόμενο» τουρνουά όλων των εποχών.

Ωστόσο, τα πράγματα ξεκίνησαν επισφαλώς την Κυριακή, καθώς οι οικοδεσπότες έχασαν τον εναρκτήριο αγώνα τους, χιλιάδες θέσεις παρέμειναν άδειες και οι διαμάχες συνεχίστηκαν για διάφορα ζητήματα που προέκυψαν πριν από την έναρξη του «πιο αμφιλεγόμενου» τουρνουά όλων των εποχών.

Ακόμη και η μεγάλη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν κάπως φλου, καθώς ο διαιτητής αποφάσισε ότι δεν ήθελε να περιμένει το πλήθος να ολοκληρώσει την αντίστροφη μέτρηση για το μηδέν και σφύριξε δύο δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ο ατιμασμένος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στην τελετή μπροστά σε χιλιάδες άδειες θέσεις, η οποία δεν προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το BBC επέλεξε να προβάλλει αντ’ αυτού ένα ρεπορτάζ για τα ανθρώπινα δικαιώματα της χώρας, εγείροντας κατηγορίες για υποκρισία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο μαστίζεται από διαμάχες σχετικά με τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων, τα δικαιώματα των LGBT+ (ΛΟΑΤ+) και τους κοινωνικούς περιορισμούς που εφαρμόζει η χώρα της Μέσης Ανατολής, θεωρήθηκε από το Κατάρ ως ένας τρόπος να λουστραριστεί η εικόνα του στην παγκόσμια σκηνή.

Το έθνος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για κακομεταχείριση των εργαζομένων και διακρίσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την κάλυψη του BBC, με μπροστάρη τον Gary Lineker, να συμπεριλάβει ένα προκατασκευασμένο ρεπορτάζ για το αμφισβητήσιμο ιστορικό του Κατάρ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαμάχη γύρω από το τουρνουά, αντί να δείξει την τελετή έναρξης.

Είχαν προηγηθεί κατηγορίες για την πρόσληψη ψεύτικων «οπαδών» από το καθεστώς του Κατάρ προκειμένου να αυξηθεί ο κόσμος υποστηρίζοντας διάφορα έθνη, κάτι που η χώρα αρνείται σθεναρά.

Σε μια αμήχανη στιγμή για τους διοργανωτές της FIFA αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στους αγώνες, αφού η βασιλική οικογένεια του Κατάρ άσκησε πίεση στον οργανισμό λόγω της αυστηρής απαγόρευσης της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Η FIFA είχε προηγουμένως χρεώσει την Budweiser με 63 εκατομμύρια λίρες για μια συμφωνία χορηγίας που της έδινε το μονοπώλιο της μπύρας στο τουρνουά, αλλά μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θα μπορούσε τώρα να πάει χαμένο λόγω της αλλαγής των κανόνων της τελευταίας στιγμής.

Ήρθε μόλις 48 ώρες πριν από την έναρξη του τουρνουά και άφησε τους οπαδούς εξοργισμένους, κατηγορώντας τη διοργανώτρια χώρα ότι «κατέστρεψε» το παγκόσμιο κύπελλο πριν καν αρχίσει. Οι οπαδοί μπορούν πλέον να αγοράζουν αλκοόλ μόνο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και μπαρ της ζώνης φιλάθλων της FIFA, αλλά εδώ μπορούν να αγοράσουν μόνο τέσσερις εξάδες προς 12,50 λίρες το κόστος η καθεμία.

Το Σάββατο η κλονισμένη έναρξη του τουρνουά αποκλείστηκε από το αφεντικό της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έδωσε μια φλύαρη και παράξενη συνέντευξη Τύπου στην οποία καταδίκασε τους επικριτές της διοργανώτριας χώρας.

Ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται «γυναίκα», «μετανάστης εργάτης», «ομοφυλόφιλος», «Καταριανός», «Ασιάτης» και διάφορες άλλες ταυτότητες, γεγονός που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, δεδομένης της εστίασης στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτικών ομάδων στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η τελετή γνώρισε έντονες αντιδράσεις λόγω της συμμετοχής του Μόργκαν Φρίμαν, τον οποίο οκτώ σπουδαίοι ηθοποιοί και οκτώ μάρτυρες κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος