Προανήγγειλε την “μετακόμισή” του στην Αγγλία ο Γκουαρντιόλα (vid)

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα προανήγγειλε ότι το καλοκαίρι που αποχωρεί από την Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του ως προπονητής στην Αγγλία, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα προτιμήσει την Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι.

Μεταξύ άλλων είπε στους εκπρόσωπους του Τύπου ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερν:

«Θέλω να προπονήσω στην Αγγλία. Έχω αυτή τη δυνατότητα να πάω στην Αγγλία. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαι ακόμη νέος και έχω ανάγκη από νέες προκλήσεις. Δεν έχω ακόμη προτάσεις, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.
Ελπίζω ότι ο Ρουμενίγκε (σ.σ. ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του συλλόγου) και το προσωπικό κατανοούν την επιλογή μου, θα είμαι λυπημένος αν είναι απογοητευμένοι με την επιλογή μου
» πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα και διευκρίνισε ότι θα μιλήσει «για πρώτη φορά» για το θέμα με τους παίκτες του στη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας της Μπάγερν, η οποία αρχίζει αύριο στο Κατάρ.

Ο Καταλανός προπονητής φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών ομάδων της Premier League, μια εκ των οποίων είναι η Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας ο Χιλιανός προπονητής, Μανουέλ Πελεγκρίνι, έχει συμβόλαιο έως το 2017. Η αποχώρηση του Γκουαρντιόλα, στο τέλος της τρίτης σεζόν του στον βαυαρικό σύλλογο, και η αντικατάστασή του από τον Ιταλό Κάρλο Αντσελότι ανακοινώθηκαν από την Μπάγερν Μονάχου στις 20 Δεκεμβρίου, στο τέλος του πρώτου γύρου της Bundesliga.

«Ο Κάρλο είναι ο τέλειος προπονητής γι’ αυτήν την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά γι’ αυτόν και για την Μπάγερν» υπογράμμισε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος ανέλαβε το 2013 τα «ηνία» των Βαυαρών, αντικαθιστώντας τον Γιουπ Χάινκες και οδηγεί την ομάδα στον τρίτο διαδοχικό τίτλο της στο πρωτάθλημα.
Από την πλευρά του, ο Πελεγκρίνι είχε δηλώσει την ημέρα της ανακοίνωσης της αναχώρησης του Γκουαρντιόλα ότι «ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα εργαστεί εδώ», για να διευκρινίσει: «Δεν ξέρω αν θα είναι την επόμενη σεζόν ή αν θα είναι κάπου αλλού, αλλά μια μέρα θα έρθει εδώ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος