Τεχνολογία…ανίχνευσης οφσάιντ έτοιμη για χρήση στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Τεχνολογία που εντοπίζει έναν παίκτη o οποίος βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times» το σύστημα του Hawk-Eye (μάτι γερακιού) χρησιμοποιεί κάμερες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των παικτών και της μπάλας και μπορεί να προσδιορίσει αν κάποιος παίκτης είναι οφσάιντ τη στιγμή της πάσας.
Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ημιαυτόματη λειτουργία, δηλαδή θα στέλνει ένα μήνυμα στον διαιτητή που βρίσκεται στο VAR, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφασίσει σχετικά με τη θέση του παίκτη.
Αλλά στο μέλλον όλα θα μπορούσαν να απλοποιηθούν, με ένα σήμα να στέλνεται απευθείας στον διαιτητή στης αναμέτρησης.
Το Hawk-Eye έχει χρησιμοποιηθεί πειραματικά αυτή τη σεζόν σε ορισμένα παιχνίδια της Premier League, με συλλόγους που αγωνίζονται στο Champions League (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι) και σύμφωνα με την ίδια πηγή η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA ότι το σύστημα είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί.

Η FIFA θα πρέπει ακόμα να εγκρίνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να δοκιμαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις αρχές του χρόνου.
Αυτή την Παρασκευή θα γίνει συνεδρίαση της International Board, του οργάνου που ρυθμίζει τους κανονισμούς του παιχνιδιού.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος