Στους «8» του Copa America οι ΗΠΑ, 1-0 την Παραγουάη

Το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του επετειακού Copa America εξασφάλισαν από τον πρώτο όμιλο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά τη νίκη τους με 1-0 επί της Παραγουάης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης.

Αντίπαλος των ΗΠΑ στους «8» θα είναι ο δεύτερος του Β΄ γκρουπ, με τη Βραζιλία μέχρι τώρα να προηγείται και να ακολουθούν το Περού και ο Ισημερινός.
Το γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ στο 27΄ χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στους «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, οι οποίοι από τις αρχές του δεύτερου μέρους έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξαιτείας της αποβολής του δεξιού μπακ, ΝτεΑντρε Γεντλίν, μέσα σε ένα λεπτό με δύο κίτρινες κάρτες.

ΗΠΑ (Γ. Κλίνσμαν): Γκουζάν, Μπεντόγια (75΄ Ζούσι), Γεντλίν, Κάμερον, Μπρουκς, Τζόνσον, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ζάρντες, Γουντ (83΄ Μπέκερμαν), Ντέμπσεϊ (50΄ Ορόσκο)

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Ρ.Ντίαζ): Βιγιάρ, Αλμιρόν, Αγιάλα, Μπαλμπουένα (46΄ Ιτούρμπε), Ντα Σίλβα, Γκόμες, Γκονζάλες, Λεσγκάνο, Ορτίς (55΄ Ρόχας), Σαμούδιο, Σανάμπρια (63΄ Μπενίτες)

Nίκη γοήτρου για την Κόστα Ρίκα

Με νίκη γοήτρου έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο επετειακό Copa America η Κόστα Ρίκα, η οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου επιβλήθηκε με 3-2 της Κολομβίας, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «8» του τουρνουά.
Ο Βενέγκας έδωσε προβάδισμα στην Κόστα Ρίκα στο 2΄, αλλά στο 6΄ ο Φάμπρα ισοφάρισε για τους Κολομβιανούς. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 24΄, αλλά εις βάρος της ομάδας του κι έτσι έγινε το 2-1 για την ομάδα του Ραμίρες. Ο Μπόρκες αύξησε στο 58΄ το δείκτη του σκορ (3-1) και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 73΄ ο Μορένο.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χ.Πέκερμαν): Ζαπάτα, Αγκιλάρ (66΄ Κουαδράδο), Σέλις, Φάμπρα, Μεδίνα, Μίνα, Ντ.Μορένο (46΄ Καρντόνα), Μ.Μορένο, Πέρες (46΄ Ροντρίγκες), Σάντσες,

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ο.Ραμίρεζ): Πέμπερτον, Ακόστα, Αζοφέιρα, Μπολάνος, Μπόργκες (78΄ Τεγέδα), Κάλβο, Ματαρίτα, Ρουίς (79΄ Κάμπελ), Σαλβατιέρα (46΄ Οβιέδο), Βενέγκας, Γουάστον

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος