Ο Ινφαντίνο πρότεινε συνδιοργάνωση Μουντιάλ από το Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες, ΗΑΕ και Παλαιστίνιους

Τη συνδιοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες του πρότεινε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφταλι Μπένετ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο «πρότεινε την ιδέα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 με άλλες χώρες της περιοχής, μαζί και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συζήτησης.
«Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες; Γατί να μην το οργανώσουμε εδώ μαζί με τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και τους Παλαιστίνιους; Νομίζω ότι η συνδιοργάνωση είναι το μέλλον, οπότε γιατί να μην το ονειρευτούμε και να το σκεφτούμε, είτε για άνδρες είτε για γυναίκες, γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA έχει αυτή τη μοναδική μαγεία για να φέρνει τους ανθρώπους κοντά» είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα μπορούσε κάποτε να συνδιοργανώσει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής.

«Πρέπει να έχεις όραμα, όνειρα και φιλοδοξίες. Μιλήσαμε πολύ γι’ αυτούς τους τελευταίους μήνες, μετά τη συμφωνία μεταξύ των Εμιράτων και του Ισραήλ, οπότε μια κοινή υποψηφιότητα είναι μια επιλογή. Μετά το Κατάρ, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, τρεις τεράστιες χώρες. Γιατί λοιπόν όχι το Ισραήλ;» συνέχισε.

Ο πρόεδρος της FIFA ταξίδεψε στο Ισραήλ και μίλησε σε συνέδριο που διοργάνωσε η “Jerusalem Post”, όπου σημείωσε την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ και αυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διάσκεψη, ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπογράμμισε πώς ένα Παγκόσμιο Κύπελλο έχει γίνει «ένα τεράστιο γεγονός και όχι μόνο ένα αθλητικό γεγονός», το οποίο περιλαμβάνει την πώληση 3-4 εκατομμυρίων εισιτηρίων, την υποδοχή 1,5-2 εκατομμυρίων επισκεπτών και το οποίο παρακολουθούν 4 δισεκατομμύρια θεατές.
Επανέλαβε ότι η FIFA θέλει «να θέσει το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της κοινωνίας, να κάνει πραγματικά τη διαφορά συμβάλλοντας, όπου είναι δυνατόν, στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια:
«Το Super Bowl διοργανώνεται κάθε χρόνο, γιατί να μην γίνεται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια;» αναρωτήθηκε.
«Πολλοί λένε ότι θα ήταν λάθος, αλλά οι μελέτες της FIFA αναφέρουν ότι δεν θα μείωνε τη μαγεία του τουρνουά, επειδή η συχνότητά του δεν επηρεάζει την ποιότητα και τη φήμη του» δήλωσε.
«Έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θα υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο 48 ομάδων από το 2026. Η διάρκεια δύο ή τεσσάρων ετών είναι ακόμα σε φάση διαβούλευσης. Ακριβώς επειδή είναι ένα μαγικό τουρνουά, θα πρέπει να διεξάγεται πιο συχνά» πρόσθεσε.
Ο Ινφαντίνο είναι πεπεισμένος ότι η φήμη και το κύρος του τουρνουά δεν θα επηρεαστούν: «Η φήμη μίας διοργάνωσης, ενός γεγονότος εξαρτάται από την ποιότητά του και όχι από τη συχνότητά του. Κάθε χρόνο υπάρχει το Super Bowl, το Wimbledon ή το Champions League και όλοι είναι ενθουσιασμένοι».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος