Επική ανατροπή και νίκη 3-2 επί του Βελγίου για τη Γαλλία που πέρασε στον τελικό (δείτε τα γκολ)

Μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη ημιτελικό αγώνα που έγινε στο Τορίνο η Γαλλία, αν και βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν «ισοπεδωτική» στο δεύτερο μέρος και με τρία γκολ πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή και ταυτόχρονα πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Nations League που θα γίνει την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο την Ισπανία.
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με το Βέλγιο να πατάει σαφώς καλύτερα από τη «φλύαρη» στο κέντρο Γαλλία και με δύο γκολ, των Καράσκο (37΄) και Λουκάκου (40΄) έδειξε ότι ήταν η κυρίαρχη ομάδα στο παιχνίδι. Το δεύτερο ημίχρονο όμως ανήκε στους «τρικολόρ» που επικράτησαν απόλυτα στη μεσαία γραμμή και έβγαζαν κατά κύματα επιθέσεις, «σφυροκοπώντας» την άμυνα των Βέλγων. Μπενζεμά (62΄), Μπαπέ (69΄, πεν.) και Ερνάντεζ (90΄) έβαλαν τα γκολ της μεγαλειώδους νίκης των Γάλλων που επιστρέφουν σε τελικό διοργάνωσης μετά το 2018.





ΟΙ Βέλγοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και απείλησαν μόλις στο 4ο λεπτό: Ο Ντε Μπρόινε σούταρε από πολύ κοντά όμως απέκρουσε ενστικτωδώς ο Λιορίς.
H Γαλλία έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των Βέλγων στο 23΄όταν Ο Μπαπέ πήρε ωραία την μπάλα από τον Γκριεζμάν, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Κουρτουά που μπλόκαρε και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Οι Γάλλοι είχαν μεν κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα, ωστόσο προϊόντος του χρόνου Οι Βέλγοι ήσαν σαφώς πιο απειλητικοί, όπως στη φάση του 31ου λεπτού με τον Λουκάκου που μπήκε πολύ απειλητικά προς τα καρέ των Γάλλων και λίγο πριν σουτάρει απέναντι στον Λιορίς ο Κουντέ έκοψε σωτήρια με τάκλιν!
Στο 37΄ το Βέλγιο άνοιξε το σκορ σε μια φαινομενικά ανύποπτη φάση: Ο Ντε Μπρόινε λίγο έξω από την περιοχή έδωσε την μπάλα αριστερά στον Καράσκο, ο οποίος με έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε με προσποίηση δύο αντιπάλους του και από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Λιορίς που έμεινε «άγαλμα», κάνοντας το 1-0 για τους Βέλγους.
Προτού συνέλθουν οι «τρικολόρ» από την «ψυχρολουσία», δέχθηκαν και δεύτερο γκολ μόλις τρία λεπτά αργότερα! Και πάλι δημιουργός ήταν ο Ντε Μπρόινε, αυτή τη φορά από τα δεξιά, ο οποίος πάσαρε στον Λουκάκου, αυτός με έξυπνο τρόπο απέφυγε το μαρκάρισμα του Εερνάντεζ, μπήκε στην περιοχή και με το δεξί, αν και αριστεροπόδαρος, «κεραυνοβόλησε» τον Λιορίς στην κλειστή του γωνία δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στο Βέλγιο (2-0).
ΟΙ Βέλγοι απείλησαν και στο 44΄ με τον Αζάρ που από πλεονεκτική θέση σούταρε αλλά αυτή τη φορά ο Λιορίς δεν αιφνιδιάστηκε.

Η Γαλλία με την πλάτη πλέον στον τοίχο, μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να απειλήσει νωρίς και μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Πογκμπά. Στο 48΄ σούταρε πολύ δυνατά από μακριά, αλλά άστοχα, λίγο πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά και δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά έφτασε πολύ κοντά στο 2-1.
Η Γαλλάι ανέβαζε συνεχώς στροφές και στο 58΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μπει και πάλι στο παιχνίδι: Έξοχη προσπάθεια του Μπαπέ από δεξιά που μπήκε πολύ επικίνδυνα από πλάγια και στο ύψος της μικρής περιοχής, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκριζμάν που από πολύ κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά.
Η κλάση του Μπενζεμά έδωσε στη Γαλλία αυτό που χρειαζόταν στο 62ο λεπτό: Ο «συνήθης ύποπτος» Μπαπέ με ωραία ενέργεια βρήκε τον τρόπο να δώσει την μπάλα στον Μπενζεμά που από το ύψος του πέναλτι με πλάτη στην εστία και …την μισή άμυνα των Βέλγων τριγύρω του με άψογο τρόπο με γυριστό σουτ νίκησε τον Κουρτουά κάνοντας το 2-1.
Στο 67’ ο Τίλεμαν μέσα στην περιοχή ανέτρεψε τον Γκριεζμάν, και ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε την εσχάτη ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπαπέ που σημάδεψε σωστά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (2-2) !

Οι Βέλγοι αντέδρασαν και στο 73΄ λίγο έλλειψε να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ: Από πάσα του Λουκάκου ο Ντε Μπρόινε λίγο έξω από την περιοχή με βολίδα σημάδεψε την γαλλική εστία, όμως με σωτήρια εκτίναξη ο Λιορίς έδιωξε σε κόρνερ!
Το παιχνίδι απέκτησε έναν «τρελό» ρυθμό, με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω και στο 77΄ ο Κουρτουά έκανε ίσως την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Τσουαμενί.
Στο 87΄ το VAR ακύρωσε γκολ του Λουκάκου, ωστόσο την τελευταία λέξη στον αγώνα την είχε η Γαλλία και ο Ερνάντεζ που με μακρινό, δυνατό, πλάγιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουρτουά κάνοντας το 3-2 στο 90o λεπτό του αγώνα!

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Καστάνιε (90′ Μπατσουαγί), Βιτσέλ, Τίλεμανς (70′ Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (74′ Τροσάρ)

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λικά Ερναντέζ, Παβάρ (90′ Ντουμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75′ Τσουαμενί), Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (90′ Βερτού), Γκριεζμάν, Εμπαπέ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος