Απίστευτη ανατροπή ο ΟΦΗ, από 0-3 σε 3-3 την ΑΕΚ σε 14 λεπτά! (highlights)

Μια φαινομενικά εύκολη νίκη της ΑΕΚ στο Ηράκλειο μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε εφιάλτη για την ομάδα του Μιλόγεβιτς, καθώς ο ΟΦΗ βρήκε το σθένος να αντιδράσει στα τελευταία 14 λεπτά του αγώνα και να ισοφαρίσει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-3 (!) για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, στο πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι του πρωταθλήματος ως τώρα.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για την Ενωση, η οποία, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 36΄ λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, σημείωσε άλλα δύο γκολ με τον Τσούμπερ (41΄) και τον Ανσαριφάρντ (64΄). Στο φινάλε, όμως, οι Κρήτες με δύο τέρματα του Νέιρα (78΄, 84΄) κι ένα του Βούρου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν από το… πουθενά τη δεύτερη ισοπαλία τους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον εξερχόμενο Επασί, έστειλε όμως την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 5΄, όμως στο 15΄ ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ. Ο Αραούχο έκανε ωραία προσπάθεια, απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και απείλησε εκ νέου στο 27΄, όταν ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα-σουτ του Αμραμπατ. Στο 36΄, όμως, υπήρξε αλλαγή δεδομένων στο παιχνίδι, καθώς μετά από ένα μαρκάρισμα του Λάμπρου στον Γκαρσία ακολούθησε σύρραξη ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή, αλλά η «λόμπα» του Λάμπρου στο 39΄ πέρασε ελάχιστα έξω, και δύο λεπτά αργότερα (41΄) η Ενωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Σιμάνσκι ελίχθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Τσούμπερ έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με ωραίο σουτ νίκησε τον Επασί. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Τζαβέλλας «άγγιξε» το 0-3, αλλά αστόχησε από πολύ κοντά, μετά από ασταθή επέμβαση του Επασί.

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ούτε το σουτ του Νέιρα, ούτε η κεφαλιά του Διαμαντή βρήκαν στόχο, ενώ στο 58΄ ο Βράνιες ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Ντουρμισάι, που ήταν έτοιμος να πλασάρει. Ο Μιλόγεβιτς στο 62΄ πέρασε στο ματς τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ και ο Ιρανός επιθετικός δικαίωσε άμεσα τον προπονητή του, καθώς στο 64΄ πέτυχε με σουτ μέσα από την περιοχή το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Το ματς φαινόταν να έχει κριθεί, όμως ο Νέιρα είχε… διαφορετική άποψη. Ο Αργεντινός μείωσε στο 78΄ με ωραία κεφαλιά και στο 84΄, με σουτ από το ύψος της περιοχής (η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ξεγέλασε τον Στάνκοβιτς), αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ. Η επιμονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βούρος με κοντινή προβολή ισοφάρισε και στέρησε από τον «Δικέφαλο» την κορυφή.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Καμάου, Λάμπρου, Νέιρα, Πασαλίδης, Βούρος
Κόκκινη: Γκαρσία (36΄)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46΄ Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Νέιρα, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71΄ Γρίβας), Καμάου (46΄ Ντουρμισάι), Καστάνιος (59΄ Φαν Ντούινεν)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Τσούμπερ (75΄ Μάνταλος), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89΄ Σβάρνας), Αμραμπατ (62΄ Σάκχοφ), Γκαρσία, Αραούχο (62΄ Ανσαριφάρντ)

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος