Πλατανιώτη: «Νοιώθω ότι έχουμε καταφέρει το άπιαστο»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ετοιμάζεται για τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της και στόχο έχει τη διάκριση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο για την τιμή που είχε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την πρόκριση στο ατομικό, αλλά και τους προσωπικούς της στόχους.

Αποκάλυψε ότι προπονείται για το μετάλλιο, αλλά στόχος της είναι η καλύτερη επίδοση. Οι πρόσφατες επιτυχίες της έχουν ανεβάσει την όρεξη και κάνοντας απολογισμό θεωρεί ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΡ: Ευαγγελία οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Είναι η τρίτη φορά που θα συμμετάσχεις. Πως περιμένεις τους Αγώνες;
«Η αλήθεια είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες από μόνοι τους είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Πόσο μάλλον όταν έχεις την τύχη και την χαρά να συμμετάσχεις για τρίτη φορά. Αυτή η Ολυμπιάδα θα είναι τελείως διαφορετική. Τα μέτρα λόγω της πανδημίας την κάνουν πολύ δύσκολη και γι’ αυτό τη θεωρώ ξεχωριστή και θα είναι μια Ολυμπιάδα που θα τη θυμούνται όλοι».

ΕΡ: Η Ελλάδα έγραψε ιστορία και θα αγωνιστεί και στο ομαδικό, έχοντας εξασφαλίσει για πρώτη φορά αγωνιστικά την πρόκριση…
«Είναι αλήθεια ότι πέραν του 2004 που η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει ως διοργανώτρια συμμετοχή για όλα τα αθλήματα, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το κατάφερα και βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Ειλικρινά νιώθω μόνο χαρά γιατί νοιώθω ότι έχουμε καταφέρει το άπιαστο».

ΕΡ: Μετά τα πρόσφατα μετάλλια το σενάριο να σε δούμε στο βάθρο είναι εφικτό;
«Σίγουρα όταν παίρνεις διακρίσεις που χρόνια πάλευες να τα καταφέρεις η ψυχολογία σου είναι τελείως διαφορετική. Ο στόχος μου κάθε φορά που αγωνίζομαι είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Προπονούμαι για να φέρω το μετάλλιο, αλλά ο στόχος είναι η καλύτερη επίδοση».

ΕΡ: Τελειώνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες τι θα ήθελες να είχες κάνει για να είσαι εσύ απόλυτα ικανοποιημένη;
«Θα είμαι ικανοποιημένη αν καταφέρω εγώ και η ομάδα μου, και το ντουέτο μου να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας».

ΕΡ: Τέλος ένας χρόνος καθυστέρησης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν καλό για σένα;
«Ψυχολογικά μπορεί να είχαμε πολλές διακυμάνσεις, μεγάλη αβεβαιότητα. Στο τέλος βλέπω ότι αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα χρόνου που μας βοήθησε να γίνουμε καλύτερες».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος