Πικρή επιστροφή της Σερένα Γουίλιαμς που έχασε από την ν. 115 Γαλλίδα Ταν στον πρώτο γύρο του Wimbledon

Η επιστροφή της Σερένα Γουΐλιαμς στο τένις μετά από ένα χρόνο απουσίας σημαδεύτηκε με μια δραματική ήττα με 2-1 σετ (5-7, 6-1, 6-7) στον πρώτο γύρο από τη Γαλλίδα Harmony Tan στο φημισμένο γκραν σλαμ του Wimbledon.

Η Γουίλιαμς, την οποία παρακολουθούσε η οικογένειά της στις εξέδρες, έχασε ένα αμφίρροπο πρώτο σετ πριν ισοφαρίσει τον αγώνα στο δεύτερο στο Σέντερ Κορτ, εκεί όπου κέρδισε επτά από τους 23 τίτλους της σε γκραν σλαμ στο single.

Ήταν ένα διάλειμμα στο τρίτο, αλλά η Ταν έδειξε την ανθεκτικότητά της παλεύοντας για να κάνει ένα συναρπαστικό τελικό σετ σε ένα τάι μπρέικ.

Ερωτηθείσα εάν ήταν ο τελευταίος αγώνας του Wimbledon της πλούσιας καριέρας της, η Williams είπε ότι ήταν μια ερώτηση που «δεν μπορεί να απαντήσει». «Ποιος ξέρει πού θα βρεθώ;» αυτή πρόσθεσε.

Η Williams έπαιξε τους πρώτους της αγώνες για σχεδόν ένα χρόνο στο Eastbourne την περασμένη εβδομάδα, συνεργαζόμενη με την Ons Jabeur στο διπλό. Το ζευγάρι έφτασε στους ημιτελικούς, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί αφού η Jabeur υπέστη τραυματισμό στο γόνατο.

Την Τρίτη, έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο μονό, ένα χρόνο μετά την απουσία της στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου στο Wimbledon.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό κατά τη διάρκεια της τρίωρης και 11λεπτης αναμέτρησης – πρώτα προς όφελος της Ταν καθώς κέρδισε το πρώτο σετ και μετά προς την Ουίλιαμς καθώς έκανε come back με ράλι στο δεύτερο.

Φαινόταν ότι η 40χρονη Williams θα επικρατούσε στο καθοριστικό σετ καθώς σέρβιρε για τη νίκη, αλλά η επιστροφή δεν έμελλε να γίνει.

Η Ταν έκανε brake στο 5-5 και παρόλο που απέτυχε αρχικά να περάσει μπροστά με 6-5, δεν έκανε λάθος όταν είχε μια δεύτερη ευκαιρία στο τάι μπρέικ.

Στην κατάταξη Νο. 115 στον κόσμο, η Ταν έπαιζε στον πρώτο της αγώνα στην κύρια κλήρωση του Γουίμπλεντον και στην ένατη σε όλα τα γκραν σλαμ.

«Όταν είδα την ισοπαλία, φοβήθηκα πραγματικά», είπε μετά τον αγώνα. “Είναι η Σερένα Γουίλιαμς – είναι ένας θρύλος. Έλεγα “Θεέ μου, πώς μπορώ να παίξω;” Και αν μπορώ να κερδίσω ένα ή δύο παιχνίδια, είναι πολύ καλό για μένα».

Κάτω από τα φώτα του Center Court, η Ταν έκανε άνετα περισσότερα από αυτό – θριαμβεύοντας ενάντια σε μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που έχει δει ποτέ το άθλημα.

“Για το πρώτο μου Wimbledon – είναι ουάου. Απλά ουάου”, πρόσθεσε, προσπαθώντας να βρει τις λέξεις για να καταγράψει τα συναισθήματά της.

Παραμένει ασαφές εάν αυτή ήταν η τελευταία έξοδος της Williams στο Wimbledon. Όταν της ζητήθηκε να συνοψίσει τι αποκόμισε από το τουρνουά, ήταν λακωνική:

«Νομίζω ότι είμαι αρκετά σταθερή στο γρασίδι», είπε. «Ίσως όχι σήμερα, αλλά αρκετά σταθερά εκεί έξω».

Πηγή: cnn.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος