Πέθανε ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (8/4) ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.

Συλλυπητήρια Αυγενάκη και Μαυρωτά για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του επί σειρά ετών προέδρου και μέχρι πρόσφατα γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, απέστειλαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Απαράγραπτη θα μείνει η προσφορά του Βασίλη Σεβαστή στον ελληνικό αθλητισμό. Αδιάλειπτα, ως πρωταθλητής και κατόπιν ως διοικητικός παράγοντας, συνεισέφερε για τον κλασσικό αθλητισμό επί δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Αυγενάκης.

«Μια πολύ δυσάρεστη είδηση για τον ελληνικό αθλητισμό: έφυγε από τη ζωή κτυπημένος από τον κορονοϊό ο Βασίλης Σεβαστής, ένας άνθρωπος ταυτισμένος με τον ελληνικό στίβο, δεκαθλητής στα νιάτα του. Συλλυπητήρια στον ελληνικό στίβο & στους οικείους του. Καλό σου ταξίδι Βασίλη» γράφει στη δική του ανάρτηση ο κ. Μαυρωτάς.

ΣΕΓΑΣ: Ψήφισμα του ΔΣ για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μετά την είδηση για τον θάνατο του επί σειρά ετών προέδρου του και ισχυρού παράγοντα της ομοσπονδίας, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα λόγω κορονοϊού. Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
  • Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα από αύριο 9/4/2021 μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.
  • Να υψωθεί μεσίστια η Σημαία του ΣΕΓΑΣ στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας .
  • Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του εκλιπόντος με έξοδα του ΣΕΓΑΣ σε ένδειξη ελάχιστης τιμής.
  • Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία μόνο από την πρόεδρο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.
  • Να καταθέσει δάφνινο στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ
  • Να αφιερωθεί στη μνήμη του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 Παίδων – Κορασίδων αναγνωρίζοντας την μεγάλη αγάπη και προσφορά του στην ανάπτυξη του Στίβου.
  • Να δημοσιευθεί η παρούσα απόφαση σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Εξουσιοδοτείται η πρόεδρος να κοινοποιήσει την παρούσα απόφαση στην οικογένειά του.

Η ΕΟΕ για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν σε ανακοίνωση τη μεγάλη τους θλίψη για το θάνατο του πρώην αθλητή και κορυφαίου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 72 ετών.

«Ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ από το 2001 έως το 2012 και υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση τον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους οικείους, τον ΣΕΓΑΣ και όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου για την πολύ μεγάλη απώλεια. Όσες και όσοι τον γνώριζαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στους αγώνες για τη πρόοδο του αθλητισμού στη χώρα μας, η απώλειά του αφήνει ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό. Η μαχητικότητά του, το σθένος για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων του αθλητικού κινήματος και του κλασικού αθλητισμού ειδικότερα ας είναι οδηγός για όλους εμάς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.

ΔΟΑ: Συλλυπητήρια δήλωση Ισίδωρου Κούβελου για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

«Πριν λίγο έφυγε από την ζωή ένας καλός φίλος, ένας έντιμος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, ένας ανιδιοτελής παράγοντας και μια μεγάλη προσωπικότητα στον χώρου του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού! Ο Βασίλης Σεβαστής! Ένας γεννημένος νικητής!

Χτυπημένος από τον Κορονοϊό και διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο, συμμετείχε παρά ταύτα στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και βγήκε πανηγυρικά νικητής, ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεικνύοντας πως οι σεμνοί υπηρέτες του αθλητισμού δεν ξεχνιούνται, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η φυσική τους παρουσία.

Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε μεν ως νικητής, όπως ήταν πάντα εξάλλου, αλλά δυστυχώς όχι δικαιωμένος, μιας και δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει την Ολυμπιακή Ιδέα που ήταν το όνειρο του, ως μέλος της ΕΟΕ.

Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο! Καλό ταξίδι Βασίλη σε έναν κόσμο πιο φωτεινό όπως πάντα ήθελες!»

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος