Πέμπτος στην Ευρώπη ο Βαζαίος στα 200μ. μικτή ατομική (vid)

Νέα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ανδρέας Βαζαίος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ, καθώς στο τελικό των 200μ. μικτή ατομική κατέκτησε την πέμπτη θέση σε 25άρα πισίνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 1:54.37, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον πρωινό προκριματικό (1:54.82). Ο 21χρονος κολυμβητής, ο οποίος χθες ήταν έβδομος στον τελικό των 100μ. πεταλούδα, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει αύριο ακόμη μία πρόκριση, αυτή τη φορά στα 100μ. μικτή ατομική, όπου έχει τον πέμπτο χρόνο μεταξύ των συμμετεχόντων αθλητών.

Θριαμβευτής του τελικού ήταν ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ, ο οποίος κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στη Νετάνια (και συνολικά 18ο στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας), σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ Ευρώπης με 1:51.36 (προηγούμενο 1:51.72 του Αυστριακού Μάρκους Ρόγκαν από τις 10 Δεκεμβρίου του 2009, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γερμανός Φίλιπ Χάινς με 1:53.21 και στο τρίτο ο Πορτογάλος Ντιόγκο Φελίπε Καρβάλιο με 1:53.45.

Στους προκριματικούς του Σαββάτου, εκτός του Βαζαίου, μετέχουν επίσης ο Στέφανος Δημητριάδης στα 50μ. πεταλούδα και η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο.

ΠΗΓΗ: EΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος