Ο Αμερικανός σπρίντερ Χάντερ Γούντχολ δεν χρειάζεται να ψάξει μακριά για έμπνευση στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ο 25χρονος πηγαίνει στο Παρίσι με την ευκαιρία να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια – στα 100 μέτρα Τ64 και στα 400 μέτρα Τ62 – έχοντας παρακολουθήσει τη σύζυγό του Tara Davis-Woodhall να γίνεται Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος μόλις πριν από δύο εβδομάδες.
Ο Woodhall είχε ταξιδέψει για να παρακολουθήσει τη σύντροφό του να αγωνίζεται στη γαλλική πρωτεύουσα και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πανηγύρισε μαζί της όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο – το ζευγάρι μοιράστηκε μια συγκινητική αγκαλιά καθώς πήδηξε στην αγκαλιά του στην είσοδο του σταδίου.
«Ήταν απίστευτο, τόσο σουρεαλιστικό. Είμαι τόσο περήφανος. Ποτέ δεν ήθελα κάτι τόσο πολύ για κάποιον άλλο», δήλωσε ο Γούντχολ στο CNN Sport πριν πετάξει για το Παρίσι.
«Κάθε μέρα φέτος, προσπαθήσαμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα. Γι’ αυτό προπονούμαστε. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο στον αθλητισμό, στον στίβο όλα μπορούν να συμβούν. Έτσι, όταν όντως όλα πάνε όπως τα σχεδιάζεις και έχεις αυτή τη στιγμή ανακούφισης, είναι σουρεαλιστικό. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή».
Το ζευγάρι γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στίβου στο λύκειο το 2017 και παντρεύτηκε πέντε χρόνια αργότερα.
Με την πάροδο των χρόνων, έχουν δημιουργήσει μια τρομερή συνεργασία τόσο εντός όσο και εκτός στίβου, ωθώντας ο ένας τον άλλον να φτάσει σε ύψη που κανένας από τους δύο δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό.
Πλέον περνούν σχεδόν κάθε λεπτό ο ένας με τον άλλο, είτε πρόκειται για προπόνηση στον στίβο ή στο γυμναστήριο, είτε για την ίδια σχεδόν διατροφή, είτε για την ανάπτυξη της ήδη τεράστιας παρουσίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το ζευγάρι έχει πάνω από 866.000 συνδρομητές στο YouTube στο κανάλι τους, το οποίο καταγράφει την αθλητική τους καριέρα και τη σχέση τους.
Ενώ η Davis-Woodhall έχει πλέον φτάσει στις υψηλές δυνατότητές της εξασφαλίζοντας ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, εναπόκειται στο σύζυγό της να επαναλάβει το επίτευγμά της αυτή την εβδομάδα.
Το Παρίσι θα είναι οι τρίτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες του σπρίντερ, ο οποίος έχει εισβάλει στην παγκόσμια σκηνή το 2016.
Ως έφηβος, κέρδισε ένα χάλκινο και ένα ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο και στη συνέχεια διεκδίκησε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο. Αυτό το χρυσό μετάλλιο, όμως, έχει μείνει μέχρι στιγμής άπιαστο.
«Αυτός είναι ο στόχος», πρόσθεσε ο Γούντχολ, ο οποίος πρόσφατα ανάρρωσε από μια κρίση Covid-19 πριν ταξιδέψει στη Γαλλία.
«Αυτή ήταν η πιο συνεπής που έχω υπάρξει ποτέ. Είναι η πιο σωστή επιλογή που έχω κάνει ποτέ. Και τρέχω το καλύτερο που έχω τρέξει ποτέ. Είμαι ο πιο γυμνασμένος που ήμουν ποτέ.
«Ξέρετε, δεν μπορώ να ελέγξω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σιγουρευτώ ότι θα βγω εκεί έξω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα κάνω ακριβώς ό,τι μπορώ».
Όπως κάθε παραολυμπιονίκης που αγωνίζεται φέτος στο Παρίσι, το ταξίδι του Γούντχολ δεν ήταν απλό.
Γεννήθηκε με συγχωνευμένο δεξιό αστράγαλο και μια πάθηση που ονομάζεται ημιμέλεια περόνης, η οποία επηρέασε το αριστερό του πόδι. Λίγο πριν γίνει ενός έτους, ακρωτηριάστηκαν και τα δύο του πόδια από τα γόνατα και κάτω.
Αν και η διαδικασία άλλαξε τη ζωή του, επέτρεψε στον Woodhall να του τοποθετήσουν προσθετικά πόδια, αψηφώντας κάποιους που έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει.
Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος