Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι Βρυξέλλες μποϊκοτάρουν την τελετή έναρξης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών – Μποϊκοτάζ και των Ουκρανών

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νεολαίας και Αθλητισμού, Γκλεν Μικάλεφ, ο οποίος επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα τον Μάρτιο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα παραστεί, λόγω της άδειας που έχει δοθεί σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται υπό τις σημαίες τους.

«Όσο συνεχίζεται ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δεν μπορώ να υποστηρίξω την επιστροφή των εθνικών συμβόλων, σημαιών, ύμνων και στολών» της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε αθλητικούς αγώνες, εξήγησε στο X, προσθέτοντας πως ήταν «απαράδεκτο» το γεγονός ότι αθλητές από αυτές τις δύο χώρες είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στους Αγώνες χωρίς να έχουν περάσει ένα προκριματικό αγώνισμα.

Έξι Ρώσοι και τέσσερις Λευκορώσοι αθλητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026 (6-15 Μαρτίου), ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή στο AFP την Τρίτη, μια απόφαση που σηματοδοτεί την επιστροφή υπό τη σημαία τους δύο εθνών που αποκλείστηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε η Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2022, με την υποστήριξη του Μινσκ.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Μποϊκοτάζ των Ουκρανών αξιωματούχων λόγω της ρωσικής συμμετοχής

Ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνο-Κορτίνα 2026, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιτρεπόμενη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών υπό τις εθνικές σημαίες τους.

«Δεν θα είμαστε παρόντες στην τελετή έναρξης. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία από τις επίσημες εκδηλώσεις» των Αγώνων, έγραψε ο υπουργός Ματβί Μπίντνι στο X. Ο υπουργός Εξωτερικών Άντρι Σιμπίγκα, από την πλευρά του, δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους πρεσβευτές του να ενθαρρύνουν κι άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος