Μετά από έναν αγώνα θρίλερ η ΑΕΚ λύγισε με 96-94 στην παράταση από την ρώσικη Κράσνι μέσα στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του EuroCup, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που πέτυχε 42 πόντους που είναι ρεκόρ καριέρας για τον διεθνή φόργουορντ. “Δήμιος” για την “Ενωση” ήταν ο Μίτσελ που πέτυχε 39 πόντους.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε στα ίσια μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτήν αλλά η τύχη στο τέλος δεν ήταν με το μέρος της.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 37-43, 60-68, 86-86 (κ.α.), 94-96 παρ.
Η άμυνα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν υποδειγματική με τον Ντι Τζέι Κούπερ να πετυχαίνει μόλις το δεύτερο καλάθι των Ρώσων στο 5΄ (8-4). Στην συνέχεια η Ένωση έτρεξε ένα σερί 6-0 ξεφεύγοντας με 9 πόντους στο 4΄ (13-4). Κάπου εκεί, όμως ανέλαβε δράση ο Τόνι Μίτσελ που με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε (14-10). Στην συνέχεια η Κράσνι εκμεταλλευομένη τις κακές επιλογές των παικτών της ΑΕΚ στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με έμμεσο τρίποντο του Ζάιτσεφ 30΄΄ πριν την λήξη της περιόδου, που βρήκε τους Ρώσους να προηγούνται με +4 (14-18). Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο με τρίποντο του Παπαντωνίου (19-20) ενώ με 4 συνεχόμενους πόντους τους Μαυροκεφαλίδη, είχε 14 στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισαν (25-25). Ο αγώνας εξελισσόταν πόντο μέχρι το 18΄αλλά οι Ρώσοι με επιμέρους σκορ 9-3 πήγαν στα αποδυτήρια με +6 (37-43).
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ πλησίασε στο σκορ χάρη στον Μαυροκεφαλίδη που ήταν ασταμάτητος, ενώ με τρίποντο του Γουόρεν στο 26΄ πέρασε και πάλι μπροστά (49-48). Η Κράσνι, όμως με ένα σερί 6-0 μπήκε πάλι στην θέση του οδηγού (49-54). Η «Βασίλισσα» κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ με τα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη και το τρίποντο του Παπαντωνίου αλλά οι Ρώσοι όσο πέρναγε η ώρα έβρισκαν τον ρυθμό τους και με πέντε συνεχόμενους πόντους τους Γκουίν, που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με «αέρα» 8 πόντων (60-68). Ο Μαυροκεφαλίδης όμως δεν είχε αντίπαλο και ξεκίνησε στην 4η περίοδο με 6 συνεχόμενους πόντους με τον Καλαμπόκη να παίρνει την σκυτάλη και 5 σερί πόντους να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ΑΕΚ (73-70) 6:19΄΄ πριν την λήξη. Η Κράσνι όμως απάντησε γρήγορα με τους Τζόνσον και Μίτσελ και πέρασε και πάλι μπροστά (73-74) 3:14΄΄ πριν την λήξη. Ένα αυστηρό φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές υπέρ της Κράσνι στο 38΄ και μερικές χειρονομίες προς τους οπαδούς της ΑΕΚ από τον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά για να διακοπεί το παιχνίδι για δύο λεπτά λόγω ρίψης αντικειμένων. Ο Μίτσελ με δίποντο στο 38:55΄ έκανε το 81-78 ενώ ο Ζάιτσεφ με βολές έκανε το σκορ 78-83 αλλά ο εξωπραγματικός Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο μειωσε στους δύο και στην συνέχεια πήρε ριμπάουντ σε δίκη του χαμένη βολή και από κοντά ισοφάρισε σε 83-83. Αλλά ο τρομερός Μίτσελ με τρίποντο 8 δεύτερα πριν την λήξη πάγωσε το ΟΑΚΑ. Στην επόμενη επίθεση όμως ο Καλαμπόκης ευστόχησε και στις τρείς βολές που κέρδισε και έφερε και πάλι τον αγώνα στα ίσια (86-86). Η Κράσνι στην τελευταία της επίθεση αστόχησε με τον Μίτσελ και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί οι Ρώσοι ξεκίνησαν με τρίποντο του Κούπερ, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης ήταν και πάλι εκεί για την Ένωση μειώνοντας σε 88-90, ενώ ισοφάρισε με λέι απ ο Καλομπόκη. Ο Μίτσελ φτάνοντας τους 39 πόντους έκανε το 92-94, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε με 2/2 βολές, 28 δεύτερα πριν το τέλος. Μετά όμως από φάουλ του Παπαντωνίου ο Ματεγιούνας ευστόχησε σε δύο βολές δίνοντας και πάλι προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του 5΄΄ πριν την λήξη. Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ ο Καλαμπόκης αστόχησε στο σουτ ο Μιλόσεβιτς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε, αλλά οι διαιτητές έκριναν πως το καλάθι του ήταν εκπρόθεσμο με την Κράσνι να παίρνει την νίκη με 96-94.
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Τσιούλιν (Ρουμανία), Μπίγεντιτς (Βοσνία/Ερζ.)
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ανοσίκε 4 (8 ριμπ.), Παπαντωνίου 10 (2), Σάκοτα 3, Χέρστον 6 (1), Μιλόσεβιτς 4, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 42 (2), Κάρτερ 6, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 11 (1), Γουόρεν 8 (1)
ΚΡΑΣΝΙ ΟΚΤΙΑΜΠΡ (Κίριλο Μπολσάκοφ): Τκατσένκο 2, Μίτσελ 39 (3), Ματεϊούνας 4, Κούπερ 13 (3), Ζαμάνσκι, Ζάιτσεφ 15 (1), Σοκόλοφ, Χάμιλτον 4 (1) , Τζόνσον 10, Γκουίν 9 (1).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος