Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε ο ΠΑΟΚ απόψε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου μετά από μεγάλη εμφάνιση νίκησε την Λιέτουβος Ρίτας με 88-81 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EuroCup και πήρε το “εισιτήριο” για τις “32” της διοργάνωσης.
Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο» ήταν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης (23 π., 10 ριμπ., 3 ασίστ), Ουίλιαμ Χάτσερ (18 π., 6 ασίστ), Κώστας Βασιλειάδης (17 π., 6 ριμπ). Πρώτοι σκόρερ για τους Λιθουανούς ήταν οι Λαβρίνοβιτς (18π.), Γιουσκεβίτσιους (15 π).
Τα δεκάλεπτα: 23-25, 50-45, 68-64, 81-88
Καλύτερα τα πατήματα της Λιέτουβος Ρίτας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, που της έδωσαν το προβάδισμα με 8-4. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με καλή άμυνα, ομαδικό πνεύμα και εκτελεστές τους Μαργαρίτη, Τέπιτς, Σχορτσανίτη, Βασιλειάδη. «Συστατικά» με τα οποία έτρεξε σερί 2-11 και τον έφεραν στο +5 (6’ 10-15). Με διαδοχικούς πόντους από τον Λαβρίνοβιτς οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο μισό καλάθι (16-17), για να ξεφύγει εκ νέου με +4 ο «Δικέφαλος» (9’ 21-25), με τον Βασιλειάδη να εκτελεί από τα 6.75.
Λάθη, χαμένα ριμπάουντ (10 επιθετικά είχε η Λιέτουβος στο ημίχρονο) και ευστοχία των γηπεδούχων από το τρίποντο, έφεραν σε μειονεκτική θέση τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σερί 12-4 η Λιέτουβος βρέθηκε στο 15’ στο +6 (35-29), διαφορά που πήγε λίγο αργότερα στους 7 πόντους (41-34). Με την επιβλητική παρουσία του Σχορτσανίτη, οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν στους 3 πόντους (43-40, 48-45), για να φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια με τη Λιέτουβος να προηγείται με 50-45.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Λιθουανοί, με τρίποντο από τον Λαβρίνοβιτς, ξέφυγαν με 8 πόντους (53-45), με τον ΠΑΟΚ να επανακάμπτει δυναμικά. Με επιμέρους σκορ 3-15, τον Χάτσερ να… σερβίρει άριστα στον Σχορτσανίτη και συμπαραστάτες τους Βασιλειάδη, Τέπιτς, ο «Δικέφαλος» πήρε τα ηνία στο ματς στο 26’ με 56-60. Ακολούθησε τρίλεπτο μπλακ άουτ για τους Θεσσαλονικείς, που έδωσε ξανά απόσταση 8 πόντων για τη Λιέτουβους (29’ 66-60), με τον Χάτσερ να παίρνει εκεί την κατάσταση στα… χέρια του.
Με την εκτελεστική δεινότητα του Αμερικανού γκαρντ (14 πόντοι στη σειρά), ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά αφεντικό στο παιχνίδι στο 34’ (70-74), με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +7 με τρίποντο, ελάχιστα αργότερα, από τον Ντούβνιακ (70-77). Οι Λιθουανοί πλησίασαν στους 5 πόντους με τον Λαβρίνοβιτς (72-77), με τον «Δικέφαλο» να… πατά για μια ακόμη φορά… γκάζι. Με σερί 3-11, τον Ντούβνιακ να εκτελεί άλλες δύο φορές από 6.75 και τους Σχορτσανίτη, Μάρκοβιτς να συνδράμουν επιθετικά, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 37’ στο +13 (75-88). Η Λιέτουβος προσπάθησε να «απαντήσει», εκμεταλλευόμενη και τα στιγμιαία λάθη από τους «ασπρόμαυρους». Γεγονός που της επέτρεψε να μειώσει στο 38’ στους 7 πόντους, 81-88, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Διαιτητές: Ερτσεγκ (Κροατία), Νταβίντοφ (Ρωσία), Μιτρόφσκι (ΠΓΔΜ)
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Αρβιντας Γκρόνσκις): Γιουσκεβίτσιους 15 (4), Λουκάουσκις, Λαπροβίτολα 3 (1), Λαβρίνοβιτς 18 (2), Γκαίλιους 10 (2), Ορελικ 12 (2), Γιαναβίτσιους 5 (1), Καβαλιάουσκας 10, Ρουνκάουσκας, Γκεντράιτις 8, Γκουντάιτις
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 6, Βασιλειάδης 17 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 3 (1), Κώττας, Σχορτσανίτης 23, Ντούβνιακ 9 (3), Μάρκοβιτς 7, Χάτσερ 18 (2)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΟΚ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος