Πάλεψε, αλλά έχασε 2-1 στη Ρωσία από Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία όπου για την 4η αγωνιστική του Europa League γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κράσνονταρ και ουσιαστικά “αποχαιρετά” πρόωρα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι διεξήχθη μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο η ομίχλη δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών.

Ο ‘Αρι ντα Σίλβα στο 33΄ και ο Ζοαοζίνιο με πέναλτι στο 67΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών που έφτασαν τους επτά βαθμούς στον 3ο όμιλο, τέσσερις περισσότερους από τον «Δικέφαλο του Βορρά», δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ρόμπερτ Μακ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα χάνεται για τους Ρώσους στο 18′ όταν δυνατό σουτ του Άρι μέσα στην περιοχή, αποκρούει ο Γλύκος. Οι γηπεδούχοι ανεβάζουν γρήγορα ρυθμό και πλησιάζουν μετά το 20λεπτο την περιοχή του Γλύκου αλλά η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ είναι αποτελεσματική.

Στο 23′ ο Λαμπόρντε από αριστερά πλαγιοκοπεί την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά η σέντρα του φεύγει παράλληλα και επικίνδυνα για την ελληνική εστία. O ΠΑΟΚ προσπαθεί να ισορροπήσει κι ενώ η Κρασνοντάρ έχει τον εδαφικό έλεγχο κατά 60-40%.
H υπεροχή αυτή των γηπεδούχων καρποφορεί στο 33′ με καρφωτή κεφαλιά του Βραζιλιάνου Αρι που αξιοποιεί ωραία σέντρα του Αχμέντοφ και γράφει το 1-0 μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυριών από τους Ρώσους θεατές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλο ομάδα, όμως το σουτ του Τζιόλη στο 47΄απέκρουσε η άμυνα της Κράσνονταρ.

Στο 63′ ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή για να φτάσει στην ισοφάριση, από το φάουλ του Τζαβέλλα που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντύκαν.
Ση συνέχεια η ρώσικη ομάδα ανελαβε και πάλι δράση και άρχισε να πλαγιοκοπεί την ευάλωτη άμυνα του ΠΑΟΚ.
Στο 67΄δέχθηκε το δεύτερο γκολ με πέναλτι του Ζοαζίνιο, σε ανατροπή του Καλέσιν από τον Χαρίση.

Η Κράσνονταρ παρά το 2-0 δεν κλείστηκε πίσω και έβγαζε συνεχώς επιθέσεις επιζητώντας και τρίτο γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και στο 72′ ο Ροντρίγκες σε θέση βολής σούταρε αλλά απέκρουσε ο Ντίκαν.

O ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90′ με τον Ρόμπερτ Μακ με γυριστό μέσα από την περιοχή σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ντίκαν.

Διαιτητής: Αρνολντ Χάντερ (Νορβηγός)
Κίτρινες κάρτες: Λαμπόρντε, Τορμπίνσκι- Κόστα,

Κράσνονταρ: Ντίκαν, Γκράνκβιστ, Καλέσιν (70΄Μαμάεφ), Σίγκουρντσον, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (77′ Γκαζίνσκι), Λαμπόρντε (62′ Σμόλοφ), Ζοαζίνιο, Καμπορέ, Πετρόφ, Άρι

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας Μαλεζάς, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας (80′ Κίτσιου), Τζιόλης, Γκολάσα (68′ Αθανασιάδης), Χαρίσης, Σάμπο (58′ Πέλκας), Ροντρίγκες και Μακ.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στον 3ο όμιλο

4η αγωνιστική – Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
FC Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1
Ντόρτμουντ-Καμπάλα 4-0

5η αγωνιστική – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
ΠΑΟΚ-Καμπάλα
FC Κράσνονταρ-Ντόρτμουντ

6η αγωνιστική – Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Καμπάλα-FC Κράσνονταρ
Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ

Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ 3 1 0 10-3 10 ΦΑΣΗ «32»
FC Κράσνονταρ 2 1 1 5-4 7
ΠΑΟΚ 0 3 1 2-3 3
Καμπάλα 0 1 3 2-9 1

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος