Πέφτει η αυλαία στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, ραντεβού για το 2026 στην Ιταλία

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Πεκίνου ολοκληρώνεται σήμερα (20/02).

Η ΕΡΤ, συνοδοιπόρος των προσπαθειών χιλιάδων αθλητών για διάκριση από την έναρξη των εφετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 04 Φεβρουαρίου, θα μεταδώσει απευθείας στην ΕΡΤ2 στις 14:00, την φαντασμαγορική τελετή λήξης.

Ο κινεζικός πολιτισμός αποτελεί διαχρονική πηγή κομψότητας, χάρης και πνεύματος· εντυπωσιακά σύμβολα, πανδαισία χρωμάτων και φαντασμαγορικά σκηνικά, πρόκειται να «μαγνητίσουν» τα βλέμματα σε ακόμη μία τελετή λήξης.

Επόμενη Χειμερινή Ολυμπιάδα, εκείνη της Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις του Μιλάνου και της Κορτίνα.

Η οριστική απόφαση για την ανάληψή της από τη γειτονική χώρα, ελήφθη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το 2019· ακόμη τέσσερις πόλεις διεκδίκησαν τους Χειμερινούς Αγώνες του 2026. Η Γιούτα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), η Σιόν (Ελβετία), το Σαπόρο (Ιαπωνία) και το Κάλγκαρι (Καναδάς).

Ντεμπούτο για το Μιλάνο, ενώ η Κορτίνα ντ΄Αμπέτσο είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Αγώνες του 1956· η τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα.

Εφέτος, από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κίνας, έλειψε το φυσικό χιόνι.

Πολλοί Χειμερινοί Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τριών στην ΠιονγκΓιάνγκ, στο Σότσι και στο Βανκούβερ, έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση τεχνητού χιονιού γιατί αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτη ανάγκη.

Όμως στο Πεκίνο, το χιόνι που χρησιμοποιήθηκε για τα 66 ολυμπιακά αγωνίσματα δημιουργείτο για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου από μηχανές.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς κήρυξαν διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων, μαζί με την Αυστραλία, τη Λιθουανία, το Κόσοβο, το Βέλγιο, τη Δανία και την Εσθονία.

Αν και απέστειλαν αθλητές τους να αγωνιστούν, δεν έδωσαν το «παρών» υπουργοί ή αξιωματούχοι.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ τόνισαν ότι αυτό οφείλεται στις «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις φρικαλεότητες της Κίνας στη Σιντζιάνγκ» εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού της επαρχίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος