Ο Ρονάλντο κέρδισε τη δίκη κατά της Γιουβέντους που θα του καταβάλει 8,3 εκατ. λίρες

Η Γιουβέντους ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει στον Κριστιάνο Ρονάλντο 8,3 εκατομμύρια λίρες, αφού έχασε τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην παίκτη της, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρονάλντο – ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη σαουδαραβική ομάδα Al-Nassr – αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της Γιουβέντους για απλήρωτους μισθούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήθελε να πληρωθεί 17 εκατομμύρια λίρες, το καθαρό ποσό που του υποσχέθηκε ο σύλλογος όταν συμφώνησε να αναβάλει τους μισθούς του κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι παίκτες της Γιουβέντους συμφώνησαν να αναβάλουν μισθούς τεσσάρων μηνών τον Μάρτιο του 2020 και τον Απρίλιο του 2021, καθώς ο σύλλογος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν εισέπραξαν ποτέ.

Η ιταλική ομάδα παρέλειψε επίσης να αναφέρει αυτούς τους αναβαλλόμενους μισθούς – γνωστούς ως “μισθολογικούς ελιγμούς” – στις οικονομικές της καταστάσεις.

Σύμφωνα με την Gazetta, το διαιτητικό δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε ότι ο Ρονάλντο και η Γιουβέντους μοιράζονται την ευθύνη για το θέμα και διέταξε τον σύλλογο να πληρώσει τους μισούς από τους αναβαλλόμενους μισθούς.

Ο 38χρονος αποχώρησε από τη Γιουβέντους τον Αύγουστο του 2021, αφού πέρασε τρεις σεζόν στην ομάδα, όπου πέτυχε 101 γκολ σε 134 εμφανίσεις με τα ασπρόμαυρα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός αγωνίζεται πλέον στη σαουδαραβική Al-Nassr και πρόσφατα αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ήττας 2-1 από την Al-Hilal.

Ο 39χρονος, ο οποίος αντίκρισε κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο για αντιαθλητική συμπεριφορά, φάνηκε να ρίχνει τον αγκώνα του στον Αλί Αλ-Χιλάλ του Αλ-Μπουλαΐχι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας προσπάθησε να κάνει μια γρήγορη μπαλιά.

Ο Al-Bulaihi στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα προκαλώντας μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων παικτών, με ένα βίντεο που εμφανίστηκε να δείχνει επίσης τον Ρονάλντο να πατάει τον αμυντικό της Al-Hilal.

Παραμένει ασαφές αν ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε επαφή με τον πεσμένο παίκτη.

Ήταν ένα χαοτικό τέλος του αγώνα, αλλά αφού τα πνεύματα είχαν εκτονωθεί, ο διαιτητής Mohammed Al Hoaish έδειξε στον Ρονάλντο κόκκινη κάρτα – την όγδοη της επαγγελματικής του καριέρας και την πρώτη του για την Al-Nassr.

Εξοργισμένος από την απόφαση, ο Ρονάλντο, ο οποίος έχει σκοράρει επτά φορές στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα Saudi Pro League, φάνηκε στη συνέχεια να υψώνει τη γροθιά του προς τον αξιωματούχο, προτού αποσύρει την ενέργεια και αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: Daily Mail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος