Ο ΠΑΟΚ έχασε 1-0 από την Αϊντχόβεν στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους

Το πρώτο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία έδωσε απόψε ο ΠΑΟΚ στο Ρhilips Stadion, όπου ηττήθηκε 0-1 από την Αϊντχόφεν.
Η ολλανδική ομάδα ήταν πιο καλή, επαρκώς προετοιμασμένη δεδομένου ότι ήταν και το τελευταίο της φιλικό πριν από την είσοδο στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, από την αρχή του παιχνιδιού είχε την υπεροχή και μάλιστα στο 10′ σκόραρε με κεφαλιά του Ζάχαβι γκολ που όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
Στο 25′ η ολλανδική ομάδα είχε διπλή ευκαιρία με τον Μάριο Γκέτσε ενώ στο ίδιο λεπτό δυνατό σουτ του Φαν Χίνκελ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαντουέκε με πλασαριστό κοντινό σουτ, παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς. Η ολλανδική ομάδα συνέχισε να υπερέχει κερδίζοντας χώρους στη μεσαία γραμμή και με αντεπιθέσεις δημιουργούσε ρήγματα στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Στο 37′ πολύ καλή ευκαιρία έχασε ο Μαντουέκε, που πέρασε μετωπικά, σούταρε αλλά δεν ευστόχησε.
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ολλανδική ομάδα ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα αν δεν είχε αξιόλογη παρουσία και επεμβάσεις ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.
Στην επανάληψη ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα και προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεσαία κυρίως γραμμή. Αλλαγές έκαναν και οι γηπεδούχοι σε μικρότερη όμως κλίμακα.
Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης οι Ολλανδοί διατήρησαν την υπεροχή τους και μάλιστα σε σύντομο διάστημα τρία διαδοχικά σουτ του Σανκαρέ δεν βρήκαν στόχο και αποκρούστηκαν από τον Πασχαλάκη.
Στο 63′ οι Ολλανδοί δημιούργησαν και έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Τόμας που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ως το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και το κατάφερε για αρκετά μεγάλα διαστήματα χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την ολλανδική εστία. Έτσι με μοιρασμένες εντυπώσεις ο ΠΑΟΚ έχασε το δεύτερο φιλικό του φέτος, πρώτο στην Ολλανδία από την σαφώς πιο έτοιμη ολλανδική ομάδα.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Αντριγια Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, και Σβαμπ.

PSV(Ρότζερ Σμιντ): Ντρόμελ, Ραμάλιο, Μβένε, Μποσάγκλι, Μαξ, Σανκαρέ, Φαν Χίνκελ, Μαντουέκε, Γκέτσε, Φερτέσεν, Ζάχαβι.
Β’ μέρος: PSV: Ντρόμελ Τέζε, Ομπισπο, Βιέργκεβερ, Οππεγκαρντ, Προπερ, Σανκαρέ (85′ Ρίγκο), Τόμας (83′ Σαμπό), Μάουρο τζούνιορ, Φοφανά, Ιχαταρρεν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λάμπρου, Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα και Σφιντέρσκι.
B’ μέρος: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Μιχάι, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Νινούα, Σβαμπ, Βρακάς, Μουργκ, Τζόλης και Ολιβέιρα (78′ Κούτσιας).

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος