Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου 2012 Nijel Amos βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ και τέθηκε σε αποκλεισμό

Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου 2012 Nijel Amos από την Μποτσουάνα τέθηκε προσωρινά σε αναστολή από κάθε αθλητική διοργάνωση, καθώς βρέθηκε θετικός σε μια απαγορευμένη ουσία.

Ο 28χρονος αθλητής, ο οποίος κέρδισε το ασημένιο στα 800 μέτρα στους Oλυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το χρυσό στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2014 στη Γλασκώβη, απέτυχε σε δοκιμασία εκτός αγώνων τον περασμένο μήνα.

Ο Άμος της Μποτσουάνα επρόκειτο να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινά στο Γιουτζίν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της WADA: «Η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου ανέστειλε σήμερα προσωρινά την δραστηριότητα του Nijel Amos της Μποτσουάνα με άμεση ισχύ, αφού ένα δείγμα που συλλέχθηκε από τον δρομέα των 800 μέτρων βρέθηκε θετικό για μεταβολίτες του GW1516, μιας ουσίας που απαγορεύεται σύμφωνα με τον απαγορευμένο κατάλογο Wada του 2022 ως μεταβολικός ρυθμιστής.

«Οι ουσίες αυτής της κατηγορίας αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει το λίπος και το GW1516 αρχικά συντέθηκε και αξιολογήθηκε για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, του διαβήτη και άλλων διαταραχών που προκαλούνται από μεταβολικά προβλήματα.

«Το GW1516 δεν είναι εγκεκριμένη ουσία για ανθρώπινη χρήση και η Wada έχει ενημερώσει για τους κινδύνους για την υγεία των αθλητών.

“Το GW1516 είναι μια μη καθορισμένη ουσία στον απαγορευμένο κατάλογο Wada του 2022 και μια προσωρινή αναστολή είναι υποχρεωτική μετά από ένα δυσμενές αναλυτικό εύρημα για μια τέτοια ουσία σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Αθλητισμού κατά του Ντόπινγκ.

Πηγή: The Guardian
Eπιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος