Ο Ολυμπιακός σκόρπισε με 4-0 την ΑΕΚ

Ντέρμπι στα χαρτιά ήταν τελικά το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, καθώς η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εκμεταλλευόμενη άριστα την λανθασμένη τακτική του Τραϊανού Δέλλα στο δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε για την 7η αγωνιστική με 4-0 την αναιμική και ανύπαρκτη επιθετικά ΑΕΚ.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έκανε το “7 στα 7” και συνεχίζει μόνος πρώτος και ακάθεκτος προς την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Ο Μποτία στο 28΄ άνοιξε το σκορ για να έρθουν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, από τους Ιντέγε (70΄) και Φορτούνη (78΄, 90΄+4 πέναλτι).

Το παιχνίδι που ήταν αμφίρροπο μέχρι και το 63΄ ουσιαστικά κρίθηκε στην ατυχέστατη έμπνευση του προπονητή της ΑΕΚ Τραϊανού Δέλλα να αντικαταστήσει τον ….καλύτερό του παίκτη, τον Σιμόες, που τα πήγαινε περίφημα ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Γιόχανσον και να περάσει μέσα τον Μπουονανότε κόβοντας ουσιαστικά στα δύο την “Ενωση”. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αλλαγή αυτή άλλαξε άρδην η εικόνα του αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ που ρίσκαρε υπερβολικά και πέρασε μαζικά μπροστά αφήνοντας τεράστια κενά στα μετόπισθεν. Όπως ήταν αναμενόμενο χωρίς δεύτερο αμυντικό χαφ η “Ενωση” έγινε εύκολη λεία στα πόδια των έμπειρων παικτών του Ολυμπιακού που δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έκαναν “πάρτι” στην πελαγοδρομούσα άμυνα της ΑΕΚ από το 65΄ μέχρι το τέλος του αγώνα.

O αγώνας στο ξεκίνημα δεν είχε φάσεις και ουσιαστικά απέκτησε ρυθμό από το 25ο λεπτό: Ο Πλατέλλας, ο οποίος με κοντρόλ με το στήθος και απευθείας αριστερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού: Ο Ιντέγε με μία από τις γνωστές του επελάσεις από τα πλάγια, σούταρε από δεξιά υποχρεώνοντας τον Μπαρόχα να διώξει την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τσόρι Ντομίνγκες και η μπάλα έφτασε στον Μποτία, ο οποίος εντελώς ανενόχλητος (απούσα η άμυνα της ΑΕΚ) με καρφωτή κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 28ο λεπτό (1-0). Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Ισπανού αμυντικού στο πρωτάθλημα, μόλις στην τέταρτη εφετινή συμμετοχή στην Super League.

Στο 36΄ ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή όμως λίγο πριν “οπλίσει” και σουτάρει τον πρόλαβε ο Σαλίνο και έκοψε σωτήρια για την ομάδα του την μπάλα.

Η λανθασμένη έμπνευση του Τραϊανού Δέλλα στο 63΄ να βγάλει από τον αγώνα το δεύτερό του αμυντικό χαφ (Σιμόες) έκανε το γήπεδο….να γέρνει προς την εστία της ΑΕΚ!

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο δίλεπτο 64`-65`. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Τσόρι από εξαιρετική θέση μπλόκαρε ο Μπαρόχα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση και από την εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας από τους Πάρντο και Σαλίνο, ο Ντομίνγκες έγινε αποδέκτης της μπάλας όμως η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού μεταφράστηκε σε δεύτερο γκολ στο 70ο λεπτό. Σκόρερ (για δεύτερο συνεχόμενο ματς) ο Ιντέγε. Ο Νιγηριανός υποδέχθηκε με πλάτη στην εστία την μπάλα, όμως με εξαιρετικό και πανέξυπνο γύρισμα και αφού απέφυγε πανέξυπνα τον Τζανετόπουλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαρόχα (2-0).

Στο 75` η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Μπαρμπόσα από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης, ο οποίος στο 76` είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Τσόρι, στο 78ο λεπτό στέφθηκε σκόρερ. Στην «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, ο Ιντέγε έκανε παράλληλο γύρισμα, ο Μπαρόχα δεν μπόρεσε να μαζέψει την μπάλα και ο επερχόμενος Φορτούνης πλάσαρε στην κενή εστία κάνοντας το 3-0.
Στο 86` ο Ολυμπιακός, σε μία ακόμη αντεπίθεση, έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ, όμως ο Πάρντο από κοντά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μπαρόχα, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει δύσκολα.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ερνάνι ανατράπηκε από τον Γκάλο με τον Κύζα να δείχνει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα (4-0), με τον διεθνή επιθετικό να σκαρφαλώνει μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με επτά γκολ.

Δαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Σιόβας (38`), Μποτία (44`), Μαζουάκου (66`), Σαλίνο (89`), – Αραβίδης (31`), Κορδέρο (45`+1), Μπαρμπόσα (58`), Γκάλο (90`+2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρομπέρτο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (64` Πάρντο), Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Σεμπά (79` Ερνάνι), Ιντέγε, Τσόρι Ντομίνγκες (76` Φορτούνης).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Βίλα, Σιμόες (63` Μπουονανότε), Μάνταλος (82` Κορδέρο), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (75` Κρισάντους), Αραβίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ