Ο Μπαχ χαιρετίζει τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ χαιρέτισε σήμερα (1/3) τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την ικανότητά τους να ενώνουν τον κόσμο με ειρήνη.

Χθες (29/2) πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το Ολυμπιακό Χωριό στο Σεν Ντενί, που θα υποδεχθεί σχεδόν 14.500 αθλητές:

«Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να επιτρέπει την ενότητα και τη συμφιλίωση. Η επιλογή που έχει γίνει είναι αυτή που θα αποδεχθούμε συλλογικά. Υποστηρίζουμε την Ουκρανία και έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Οι ουδέτεροι αθλητές, υπό συνθήκες σεβασμού, πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά τους και το άθλημά τους», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, του οποίου η τελευταία επίσκεψη χρονολογείται πριν από περισσότερα από δύο χρόνια τον Οκτώβριο του 2021, σε μια εποχή που το Χωριό, ήταν μόνο ένα τεράστιο εργοτάξιο.

«Τα σχόλια του Προέδρου Μακρόν καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ της ΔΟΕ και των γαλλικών αρχών στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την έντονη δέσμευσή του για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», σημείωσε ο Τόμας Μπαχ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος