Nίκησε και ελπίζει ο Ολυμπιακός, 74-59 την Ζαλγκίρις

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα play off της Ευρωλίγκα παρέμεινε ο Ολυμπιακός που επικράτησε στο ΣΕΦ με 74-59 της ουραγού στον 6ο όμιλο του Top-16 της διοργάνωσης, Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έχοντας για κορυφαίους τους Πρίντεζη και Παπανικολάου μετά το πρώτο δεκάλεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, με πιεστική άμυνα και σωστές επιλογές απέναντι στην άμυνα ζώνης του Γιασικεβίτσιους.

Με 5 νίκες – 6 ήττες oι “ερυθρόλευκοι” πλέον ισοβαθμούν στην 4η θέση με Μπάμπεργκ και Κίμκι και περιμένουν την ισχυρότερη Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο την ερχόμενη Παρασκευή (25/3). Με παθητικό 65,5 πόντους μέσο όρο στη διοργάνωση φέτος πριν το τζάμπολ, η ομάδα του Πειραιά κράτησε 6,5 πόντους κάτω τους Λιθουανούς που ήταν άστοχοι από την περιφέρεια με 2/14 τρίποντα, αλλά εκτέλεσαν 30 βολές (19 ο Ολυμπιακός). Μόνο ο Ίαν Βουγιούκας σημείωσε διψήφιο νούμερο πόντων (14π.) για την ομάδα του Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 39-30, 58-41, 74-59

Με σκόρερ του Πρίντεζη και Σπανούλη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-2, έχοντας τον Χάντερ σε θέση «5», με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ρίχνει γρήγορα στη θέση του Αμερικανού τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όταν ο Γιασικεβίτσιους έστειλε στο παρκέ τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ιαν Βουγιούκα. Ο τελευταίος σημείωσε 4 πόντους στην πρώτη περίοδο αποτρέποντας να ξεφύγει πλέον του +6 η ομάδα του Πειραιά (14-8). Με τον Ουόρικ να γίνεται ο 3ος σέντερ που πήρε χρόνο στην 1η περίοδο (άνοιξε σε όλες τις θέσεις το rotation o Σφαιρόπουλος απόψε) και τον Παπαπέτρου να αντικαθιστά τον Παπανικολάου (2 φάουλ), η λιθουανική ομάδα κατάφερε να προσπεράσει με σερί 7-0, 14-15, σκορ 1ης περιόδου, μετά από τρίποντο του Βετσβάγκαρς και δίποντα από Γιανκούνας και Μότουμ. Απάντησε με 7-0 επεφύλασσαν, όμως και οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ανάπαυλα, χάρη σε 5 πόντους του Ντάνιελ Χάκετ και δίποντο του Ντι Τζέι Στρόμπερι (21-15). Ο τελευταίος ήταν εύστοχος έξω από τα 6.75 για το 24-19. Η Ζαλγκίρις, όμως δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο στα ριμπάουντ και κάλυπτε την αστοχία της έξω από τα 6.75, με ευστοχία στις βολές 17/18 στα πρώτα 20 λεπτά (10/11 ο Ολυμπιακός). Η «ζημιά» από τον Βουγιούκα (8π.), όμως δεν αποδείχτηκε αρκετή για να αποτρέψει το +9, 39-30 του Ολυμπιακού στο 20΄, αφού ο Κώστας Παπανικολάου ξαναμπήκε ζεστός, πέτυχε 7 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο πριν το ημίχρονο (από τους 9 προσωπικούς στο α΄ μέρος), κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι στη Εuroleague με τον Ολυμπιακό, από την επιστροφή του.

Εκπληκτικό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στην 3η περίοδο. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, μάζεψε τα ριμπάουντ (10 στα πρώτα 7 λεπτά) και στην επίθεση με καλή κυκλοφορία της μπάλας και διψήφιο νούμερο στις ασίστ, προσπέρασε με διψήφιο νούμερο διαφοράς. Από 8 πόντους στο α΄ μέρος ο Πρίντεζης έφτασε τους 13 και ήταν το δικό του τρίποντο που διαμόρφωσε το 53-35 (+18), μετά από «ερυθρόλευκο» επιμέρους σκορ, 14-5. Πολύ μόνος ο Βουγιούκας για τη Ζαλγκίρις που παρέμεινε άστοχη από την περιφέρεια (1/11 τρίποντα στο 30΄). Με βολές από τον Μιλουτίνοφ και δίποντο του Αγραβάνη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 58-41, με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ποτέ. Μετά από 4 διαδοχικούς πόντους του Χάκετ (62-41), Γιανκούνας και Βουγιούκας απλώς μείωσαν σε 62-47 (-15). Δύο τρίποντα, ένα από τον Πρίντεζη και ένα από τον Τζόνσον – Όντομ… επίδειξη δύναμης των γηπεδούχων δεν άφησαν περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Παστούσιακ (Πολωνία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 4 (1), Χάντερ, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 8, Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 17 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Ουόρικ 2, Χάκετ 9 (1), Παπανικολάου 11 (1).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ραντλ 3, Βένε, Λεκαβίτσιους 2, Πότσιους 2, Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 12, Βουγιούκας 14, Σάιους 2, Βετσβαγκαρς 3 (1), Χάνλαν 6, Ουλανόβας 6.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος