Νίκη «θρίλερ» και πρωτιά στον όμιλο για τη Σλοβενία (Bίντεο)

Την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών κατέκτησε η Σλοβενία μετά την νίκη «θρίλερ» που πανηγύρισε κόντρα στην Ισπανία με 95-87.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Λούκα Ντόνσιτς και την «παρέα» του, που δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικοί εν όψει της συνέχειας στο τουρνουά. Η πρωτιά στον όμιλο για τους Σλοβένους, τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην προημιτελική φάση.

Ο αγώνας

Το συναρπαστικό αυτό ματς ξεκίνησε δυναμικά και από τις δυο ομάδες, με τους Ισπανούς να φαίνονται πιο «ζεστοί». Παρά το γεγονός πως λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, οι Σλοβένοι προηγήθηκαν με 6 πόντους διαφορά (19-13) χάρη σε ένα δίποντο του Γιούλ, ο Ντόνσιτς, τόσο με το σκοράρισμά του, όσο και με τη δημιουργία του, ισορρόπησε την κατάσταση. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους «φούρια ρόχα» να προηγούνται με 24-20.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, πήρε το «όπλο» του, το οποίο δεν είναι άλλο πέρα από την ευστοχία στα σουτ τριών πόντων με αρκετά μεγάλο πλουραλισμό στην επιθετική του λειτουργία. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 44-41 υπέρ της Ισπανίας, χάρη σε μια τρίποντη «βόμβα» του Ρίκι Ρούμπιο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε με το σφύριγμα για την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «μάχες» ήταν σώμα με σώμα και το θέαμα από τις δύο ομάδες αρκετά υψηλό. Η άμυνα των Ισπανών δεν κατάφερε να περιορίσει τη δημιουργία του νεαρού ταλαντούχου γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς και όλα πλέον θα κρινόντουσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, οι Σλοβένοι προσπέρασαν με σκορ 85-86 χάρη σε ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων του Κρέμεν Πρέπελιτς. Η Ισπανία στην άλλη πλευρά του γηπέδου δεν βρήκε στόχο, η ομάδα του Αλεκσάντερ Σέκουλιτς ήταν εύστοχη από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» και κάπως έτσι ο Λούκα και η «παρέα» του πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 95-87 και παράλληλα την πρωτιά του τρίτου ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λούκα Ντόνσιτς εάν πετύχαινε «triple-double» (του έλειπε μια ασίστ), θα ήταν το πρώτο, μετά από εκείνο του ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2012, στο Λονδίνο.

Οι κορυφαίοι

Κορυφαίος για τη Σλοβενία ήταν ο νεαρός «μάγος», Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος «άγγιξε» το «triple-double» μετρώντας 12 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βλάτκο Τσάντσαρ, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους. Πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση των Κρέμεν Πρέπελιτς (15 πόντοι) και Μάικ Τόμπι (14 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Από την άλλη μεριά, για την Ισπανία ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο ηγέτης φέτος της ομάδας, Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Αλμπέρτο Αμπάλντε, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους, ενώ από 12 πόντους πρόσθεσαν οι Ρούντι Φερνάντεζ και Σέρχιο Γιούλ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-41, 70-68, 87-95

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος