Ο αθλητισμός είναι πολιτικός, όπως και το ποδόσφαιρο. Για το παγκόσμιο τουρνουά κάτω των 15 ετών, η FIFA πρότεινε έναν εναρκτήριο αγώνα με έντονο συμβολισμό: να αντιμετωπίσει την Παλαιστίνη εναντίον του Ισραήλ.
Αυτό έρχεται μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια χειραψία και μια κοινή φωτογραφία μεταξύ εκπροσώπων των δύο ομοσπονδιών, οι χώρες των οποίων βρίσκονται σε πόλεμο από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός, στον οποίο «προσκαλούνται να συμμετάσχουν και οι 211 χώρες, μαζί με όλα τα παιδιά του κόσμου», σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μεταξύ αυτών των εθνών προσκαλείται και η Ρωσία, παρά το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις που διοργανώνει η FIFA από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος